Edullista lainaa kohtuullisella korolla

Edullista lainaa kohtuullisella korolla.

Täältä löydät suosituimmat ja kohtuuhintaiset lainat: Lainat – Lainaraha.org

Pienlainoja tarjoavat nykyaikana monet rahoittajapalvelut. Lain muutoksen vuoksi vuonna -13 pikavippifirmat määrättiin valkomaan pikavipeistään paljon vähäisempää korkosummaa kuin aiemmin. Laissa määrätyn muutoksen seurauksena useat epämääräiset vippiyritykset lakkauttivat palvelunsa ja muut firmat päätyivät uusimaan lainasääntönsä ja korkoprosenttinsa. Lain muutoksen takia lisäksi koskaan usein törkeästi hinnoitetut pikavipit ovat tätä nykyä aika lailla halvempia ihmisille. Muutoksen ohella pikaluottojen rahamäärät muuttuivat kuitenkin isommiksi, jolloin vaikkapa muutaman satasen lainarahaa ei aina useatkaan pienlainapalvelut lainaa enää.

Pienlaina valitaan tavallisesti olosuhteissa, kun fyrkkaa ei ole miltei lainkaan, eikä käteistä voi saada muultakaan. Lainaraha myöskin vaaditaan saada nopeasti pankkitilille. Pikavippejä ottavat useasti nuorehkot ja vähävaraiset ihmiset. Pienlainan lainaaminen vaatii riittävän iän vähintään, pysyvän oleskelun Suomessa ja kelpoisuuden lainaan. Ennen luoton lainaamista on järkevää tutkia, että pikalainan on kykenevä maksamaan pois tulevina viikkoina, jos tällä tavoin lainafirma edellyttää.

Korkeakorkoiset vipit ovat saaneet aikaan niiden yleistymisestä lähtien raivoisaa kritiikkiä. Asenne hinnakkaisiin pikalainoihin on ollut melkein aina viestimissä melkein yksinomaan kriittinen. Lainojen helppo ja pikainen vippaaminen ovat saaneet aikaan monelle lainan ottajalle ongelmia, sillä lainoja ei useinkaan ole pystytty maksamaan lainanantajalle laina-aikana. Maksamattomista vipeistä on voinut syntyä pikavippikierre, jossa erääntyneitä pikavippejä tilitetään pois eri pikalainoilla.

Pikalainat otetaan jos valuuttaa on pakko saada pikaisesti

Pikavipeille on olemassa toki lukuisia vaihtoehtoja. Tällaisia ovat esim. vertaisrahoitus, jolloin vippiä ei anna lainayritys, vaan verkon kautta löydettävä ihminen.

Pienlainaversioita ja muitakin pienlainoja on viisasta tutkia muutenkin kuluiltaan. Ennen pikalainan ottamista on hyvä lukea samoin luottoehdot, huolimatta siitä, että pikaluotto alun perin kuulostaisi asialliselta ja soveltuvalta.

Vippi on asiallisesti hinnoitettua kulutusluottoa aika lailla kalliimpi laina. Jos lainanottaja ei tiedä pystyykö luoton lyhentämään lyhyessä ajassa lainafirmalle, asiakkaan on fiksua selvittää onko pikalainafirman yleiset ehdot lainan takaisinmaksun suhteen rehtejä. Kun lainan maksuaika ylittyy, eikä vippiä kykenekään lyhentämään lainanantajalle, pikalainan korkosumma voi kiivetä suureksi. Siinä tapauksessa vaatimatonkin luotto saattaa myöhemmin kiivetä kustannuksiltaan erittäin isoksi.

Jos kohta pikaluotot ovatkin yhä kohtuullisen suosittuja, gallupin mukaisesti vain kaksi prosenttia suomalaisista saattaisi pohdiskella hakevansa rahan tarpeeseensa apua pikavipillä. 80% kuluttajista ei hakisi nopeaa lainaa milloinkaan.

Jos luottoa tarvitsee, on hyvä kysyä luottoa aluksi pankista josta luoton voi saada melkein aina kohtuulisemmalla korolla ja lisälainakuluilla kuin muista paikoista. Siinä tapauksessa kun luottoa ei pankista saa, on järkevää verrata eri lainapalvelujen luottojen kustannuksia ja lainata korkotasoltaan sopiva vaihtoehto.

Pieniä luottoja antavat tänään lukuisat pikaluottopalvelut. Lain muunnoksen myötä vuonna -13 pikaluottoyhtiöt asetettiin rahastamaan lainoistaan aika lailla pienimääräisempää korkoprosenttia kuin ennen. Laissa määrätyn uudistuksen tähden jotkin epämääräiset pikaluottoviritelmät keskeyttivät lainapalvelunsa ja muut palvelut olivat pakotettuja uusimaan pienlainaasetuksensa ja korko%:nsa. Lain muunnelman johdosta niin ikään koskaan normaalisti korkealle arvotetut pienet lainat ovat tänään aika tavalla halvempia rahan lainaajalle. Uuden lain ohella pikalainojen rahasummat tulivat kuitenkin suuremmiksi, jolloin esim. parin sadan euron pikalainaa ei ehkä kuitenkaan useatkaan lainafirmat lainaa jatkossa.

Vippi otetaan monesti silloin, jos valuuttaa ei ole lähestulkoon lainkaan, eikä sitä myönnetä muistakaan paikoista. Lainattu rahamäärä myös halutaan saatavaksi lyhyessä ajassa omalle tilille. Pikalainoja hakevat lähinnä alle 30-kymppiset ja vähävaraiset suomalaiset. Vipin ottaminen vaatii riittävän vähimmäisiän, pitkäkestoisen oleskelun Suomessa ja kelpoisuuden pienlainaan. Ennen vipin ottamista olisi fiksua ottaa selville, että pikavipin pystyy hoitamaan luotonantajalle seuraavina viikkoina, jos tällä tavoin lainanantaja edellyttää.

Korkeakorkoiset vipit ovat synnyttäneet vippien perustamisesta lähtien tiukkaa keskustelua. Suhtautuminen hinnakkaisiin vippeihin on ollut monissa uutisissa melkein ainoastaan moitiskeleva. Pikaluottojen mutkaton ja nopea lainaus ovat synnyttäneet lukemattomalle pikalainaajalle pulmia, sillä luottoja ei usein ole pystytty lyhentämään pois määräajassa. Lyhentämättömistä vipeistä on voinut kehittyä vippikierre, jolloin erääntyneitä pikaluottoja hoidetaan luotonantajalle muilla vipeillä.

Pikalaina lainataan kun valuuttaa pitää saada nyt

Pienlainoille on perustettu toki useita muita muunnelmia. Sellaisia ovat esimerkiksi vertaisrahoitus, jolloin luottoa ei lainaa rahoitusfirma, vaan netin avulla löydettävä suomalainen.

Pikavippiversioita ja kaikenlaisia lainoja on fiksua tutkia vähintäänkin korkotasoltaan. Ennen lainan ottamista on hyvä tutkia myöskin lainan ehdot, vaikka pikavippi alun perin näyttäisikin kohtuuhintaiselta ja sopivalta.

Pienlaina on kohtuullisesti hinnoitettua isompaa lainaa aika tavalla hinnakkaampi laina. Jos lainaaja ei ole varma pystyykö pikalainan lyhentämään pikaisesti lainafirmalle, henkilön on järkevää selvittää onko vippiyrityksen luottoehdot pikavipin takaisinmaksun suhteen reiluja. Kun maksuaika ylittyy, eikä vippiä pysty maksamaan takaisin, lainan korko saattaa nousta suureksi. Tällöin muutaman sadan euron laina voi loppujen lopuksi muodostua kuluiltaan melkoisen mittavaksi.

Huolimatta siitä, että pikaluotot ovat vielä aika kysyttyjä, tutkimuksen mukaan ainoastaan 2 prosenttia ihmisistä rohkenisi pohdiskella hakevansa rahaongelmiinsa ratkaisun pienlainalla. 4/5 vastanneista ei ottaisi pikalainaa missään tapauksessa.

Siinä tapauksessa kun luottoa haluaa ottaa, on viisasta hakea luottoa aluksi omasta pankista josta luoton voi ottaa melkein joka tapauksessa kohtuulisemmalla korolla ja lisäkuluilla kuin muusta paikasta. Jos lainarahaa ei omasta pankista myönnetä, on fiksua verrata eri lainoittajien luottojen kuluja ja hakea korkotasoltaan paras ratkaisu.