Hae lainaa – heti lainaa netistä ja nopeasti

Hae lainaa – heti lainaa netistä ja nopeasti.

Täältä löydät suosituimmat ja kohtuuhintaiset lainat: Lainat – Lainaraha.org

Pieniä luottoja myöntävät nykypäivänä lukuisat lainayhtiöt. Lain uudistuksen myötä kalenterivuonna -13 pikalainafirmat vaadittiin rahastamaan pienlainoistaan ylivoimaisesti pienimääräisempää korkotasoa kuin ennen. Tämän muutoksen johdosta useat pienet pikaluottoviritelmät keskeyttivät pikalainailun ja muut yritykset olivat pakotettuja uusimaan pienlainaehtonsa ja korko%:nsa. Lakiuudistuksen takia ohella aiemmin monesti hinnakkaasti arvotetut pikavipit ovat tällä hetkellä huomattavasti kohtuuhintaisempia asiakkaille. Uudistuksen ohella lainojen summat tulivat silti määrältään isommiksi, ja muun muassa kahden satasen luottoa ei joka tapauksessa monetkaan pikalainayhtiöt lainaa tulevina aikoina.

Pieni laina lainataan useimmiten olosuhteissa, jos fyrkkaa ei ole kutakuinkin yhtään, eikä sitä voi hankkia muista lähteistä. Lainattu rahamäärä niin ikään vaaditaan saada pikapuoliin tilille. Pikavippejä lainaavat lähinnä 18-25 vuotiaat ja varattomat kuluttajat. Pikalainan saaminen vaatii määrätyn iän, jatkuvan oleskelun kotimaassa ja muun soveltuvuuden pikalainaan. Ennen lainan lainaamista on aiheellista ottaa selville, että luoton on kykenevä tilittämään luotonantajalle tulevina viikkoina, jos tällä tavoin lainanantaja edellyttää.

Nopeat lainat ovat saaneet aikaan pikavippien yleistymisestä alkaen tempperamenttistä arvostelua. Suhtautuminen hinnakkaisiin vippeihin on ollut yleisesti lehdissä melkein yksinomaan kriittinen. Lainojen mutkaton ja nopea saatavuus ovat synnyttäneet lukuisalle pikalainaajalle ongelmia, sillä pikavippejä ei joskus ole pystytty hoitamaan myöhemmin vaaditussa ajassa. Lyhentämättömistä pikavipeistä on mahdollisesti voinut muodostua pikalainakierre, jolloin vanhoja pienlainoja suoritetaan luotonantajalle uusilla pikalainoilla.

Pieni laina haetaan silloin kun hilloa kaivataan välittömästi

Vipeille on toki paljon eri versioita. Sellaisia ovat muun muassa vertaisrahoitus, jolloin lainarahaa ei lainaa rahoituslaitos, vaan netin avulla kohdattu suomalainen.

Vippiversioita ja muitakin kulutusluottoja on fiksua tutkia kuitenkin kuluiltaan. Ennen luoton hankkimista kannattaa tutkia niin ikään lainan ehdot, vaikka pikaluotto ensi tuntumalta näyttäisikin halvalta ja asianmukaiselta.

Vippi on edullisesti hinnoiteltua kulutuslainaluottoa ylivoimaisesti kalliimpi luottotuote. Jos henkilö ei tiedä kykeneekö luoton hoitamaan pikaisesti takaisin, lainanottajan on viisasta selvittää onko pikalainafirman luottoehdot luoton takaisinmaksun suhteen reiluja. Jos lainan maksuaika pitenee, eikä lainaa pysty lyhentämään takaisin, lainan korko voi kiivetä suureksi. Siinä tapauksessa parin sadan laina saattaa lopuksi muodostua kuluiltaan melkoisen huomattavaksi.

Vaikkakin pienlainat ovat vielä kohtuullisen yleisiä, selvityksen perusteella vain kaksi prosenttia vastanneista saattaisi miettiä lainaavansa rahapulmiinsa avun pienlainalla. Yli 3/4 kuluttajista ei hakisi pikavippiä koskaan.

Silloin kun lainaa haluaa ottaa, on fiksua kysyä luottoa aluksi omasta pankista josta lainan voi ottaa lähestulkoon joka tapauksessa kohtuulisemmalla kulutasolla ja muilla kustannuksilla kuin muusta paikasta. Jos luottoa ei omasta pankista myönnetä, kannattaa vertailla eri lainapalvelujen luottojen kustannuksia ja hakea koroltaan sopiva vaihtoehto.

Pientä lainaa tarjoavat nykyisin monet pikalainayritykset. Lakimuutoksen vuoksi vuonna 2013 pikavippifirmat määrättiin rahastamaan pienlainoistaan ylivoimaisesti pienimääräisempää korkoprosenttia kuin ennen. Tämän uudistuksen tähden useat pienehköt pikaluottopalvelut lopettivat palvelunsa ja muut yritykset päätyivät korjaamaan pikalainaasetuksensa ja korkonsa. Lain muunnelman seurauksena myös koskaan useimmiten kalliisti hinnoitellut pienet lainat ovat nykyaikana huomattavasti halvempia lainanottajalle. Lain muutoksen takia pikaluottojen rahasummat kasvoivat silti suuremmiksi, jolloin esim. jokusen satasen luottoa ei aina useatkaan lainayritykset tarjoa tulevaisuudessa.

Pikaluotto valitaan tavallisesti silloin, jos valuuttaa ei ole lähes lainkaan, eikä käteistä voi hankkia pankista. Laina myös vaaditaan ottaa pikaisesti tilille. Pienlainoja lainaavat lähinnä 18-30 vuotiaat ja köyhät suomalaiset. Pikalainan ottaminen vaatii määrätyn vähimmäisiän, pysyvän elämisen kotimaassa ja kelpoisuuden lainaan. Ennen vipin hakemista on hyvä tutkia, että pienlainan pystyy hoitamaan pois laina-aikana, jos tällä tavoin lainoittaja edellyttää.

Korkeakorkoiset lainat ovat synnyttäneet lainojen perustamisesta lähtien vihaista keskustelua. Suhtautuminen hinnakkaisiin pikalainoihin on ollut hyvin usein lehdissä likimain pelkästään arvosteleva. Pikavippien mutkaton ja liukas lainaaminen ovat synnyttäneet lukuisalle lainaajalle hankaluuksia, sillä lainoja ei aina ole pystytty tilittämään luotonantajalle eräpäivään mennessä. Tällaisista pikavipeistä on saattanut saada alkunsa pikalainakierre, jossa tapauksessa entisiä rahavelkoja maksetaan pois toisilla pikalainoilla.

Pieni laina nostetaan jos fyrkkaa pitää saada helposti

Pikaluotoille on kumminkin runsaasti ratkaisuja. Tällaisia ovat vaikkapa vertaisluotot, jossa tapauksessa luottoa ei tarjoa rahoitusfirma, vaan verkon kautta tavoitettu henkilö.

Vippiratkaisuja ja kaikenlaisia luottoja kannattaa vertailla vähintäänkin koroltaan. Ennen luoton ottamista kannattaa tutkia myös luoton ehdot, vaikkakin luotto ensin vaikuttaisi halvalta ja soveliaalta.

Vippi on halvemmin hinnoiteltua isompaa lainaa paljon hinnakkaampi lainatuote. Jos lainaaja ei tiedä kykeneekö lainan suorittamaan nopeasti takaisin, lainaajan on fiksua selvittää onko pikalainayrityksen yleiset ehdot pikalainan suorittamisen suhteen reiluja. Jos lainan maksuaika ylittyy, eikä vippiä kykenekään lyhentämään lainafirmalle, pikavipin korko saattaa nousta mittavaksi. Siinä tapauksessa vaatimatonkin laina voi lopulta muodostua rahamäärältään törkeän huomattavaksi.

Huolimatta siitä, että pikaluotot ovatkin nykyäänkin melko kysyttyjä, kyselyn mukaan ainoastaan 2 prosenttia suomalaisista tohtisi pohdiskella lainaavansa rahan tarpeeseensa ratkaisun pienlainalla. 80% henkilöistä ei hakisi vippiä milloinkaan.

Jos lainaa haluaa ottaa, on järkevää kysyä lainaa ensin pankista josta luoton voi ottaa lähestulkoon aina kohtuulisemmalla kulutasolla ja muilla kuluilla kuin muualta. Silloin kun lainarahaa ei omasta pankista saa, kannattaa verrata eri lainoittajien lainojen kustannuksia ja hakea koroltaan paras vaihtoehto.