Lainaa heti tilille

Lainaa heti Lainaa heti Lainaa heti
Vivus Nopsalaina Laina.fi
Vippi.fi Aasa Rahalaitos
Risicum Yleislaina OmaLaina
Fixura Freedom Everyday
Credit24 Euroloan Ostosraha
Zmarta Credento Arkadia Rahoitus

 
 
Lainaa heti tilille: nykyään on helppoa saada lainaa heti tilille. On kuitenkin viisasta vertailla eri lainoittajien lainojen kustannuksia ja hakea koroltaan paras ratkaisu.

Tätä nykyä vippejä haetaan lukumäärältään vähemmän kuin mitä aikaisemmin, mutta rahamäärät ovat toisaalta usein aika lailla suurempia. Lain muutoksen takia listattuna ei ole kovinkaan runsaasti nykyisin esimerkiksi kutakuinkin sadan euron pikalainoja. Aikaisemmin keskimääräinen nopea laina oli suurinpiirtein 200 €, ja pikaluotto maksettiin takaisin noin 1 kk:ssa.

Lainaa otetaan tavallisesti silloin, jos valuuttaa ei ole lähes yhtään, eikä luottoa voi saada omasta pankista. Lainasumma niin ikään vaaditaan ottaa hetkessä omalle tilille. Vippejä hakevat useasti alle kolmekymppiset ja vähävaraiset kuluttajat. Pikavipin lainaaminen edellyttää määrätyn väh. iän, pysyvän oleskelemisen kotimaassa ja muun soveltuvuuden luottoon. Ennen luoton lainaamista on fiksua tsekata, että pikalainan on kykenevä maksamaan pois pian, jos tällä tavoin lainafirma edellyttää.

Erisuuruisia lainoja antavat tätä nykyä monet pikavippiyhtiöt. Lainan saa heti tilille. Lakiuudistuksen takia kalenterivuonna -13 pikavippiyhtiöt määrättiin rahastamaan pikavipeistään huomattavasti pienempää korkoa kuin koskaan. Laissa määritetyn muutoksen vuoksi monet pienet pikalainayritykset sulkivat toimintansa ja jäljelle jääneet lainaajat päätyivät korjaamaan pienlainaasetuksensa ja korkonsa. Lakimuutoksen tähden niin ikään aiemmin usein törkeästi hinnoitetut pienlainat ovat nykyaikana paljon kohtuuhintaisempia lainanottajalle. Uuden lain kera luottojen lainasummat muodostuivat kuitenkin suuremmiksi, joten esimerkiksi muutaman sadan euron pikavippiä ei välttämättä useatkaan pikaluottopalvelut tarjoa enää.

Pienlainat ovat saaneet aikaan pikavippien yleistymisestä lähtien tiukkaa keskustelua. Asennoituminen korkeakorkoisiin vippeihin on ollut lähes kaikissa lehdissä miltei ainoastaan arvosteleva. Pikaluottojen kätevä ja ripeä saaminen ovat saaneet aikaan lukemattomalle pikavippaajalle pulmia, sillä lainoja ei joissain tapauksissa ole pystytty hoitamaan luotonantajalle määräajassa. Lyhentämättömistä pikalainoista on saattanut kehittyä pikaluottokierre, jossa tapauksessa vanhoja pikavippejä suoritetaan luotonantajalle toisilla pikavipeillä.

Pienlainoille on perustettu kumminkin lukuisia muunlaisia versioita. Niitä ovat muun muassa vertaislainat, jossa lainaa ei lainaa rahoitusfirma, vaan verkon avulla kohdattu ihminen.

Lainaversioita ja kaikenlaisia pienlainoja on järkevää vertailla kuitenkin korkotasoltaan ennen kuin ottaa lainaa heti tilille. Ennen luoton hankkimista on järkevää tutkia samoin lainan ehdot, huolimatta siitä, että lainavaihtoehto ensi tuntumalta tuntuisikin halvalta ja asianmukaiselta.

Vippi on maltillisesti hinnoiteltua isompaa lainaa huomattavasti kalliimpi laina. Jos henkilö ei tiedä kykeneekö pikavipin maksamaan nopeasti luotonantajalle, lainanottajan on viisasta selvittää onko vippiyrityksen yleiset ehdot lainan lyhentämisen suhteen rehtejä. Kun maksuaika ylittyy, eikä vippiä kykene tilittämään pois, pikalainan korkosumma voi kiivetä mittavaksi. Tällöin parin sadan laina saattaa lopulta tulla kuluiltaan todella isoksi.

Vaikka pikalainat ovatkin tänä päivänä melko haluttuja, gallup-kyselyn mukaan vain 2 % henkilöistä tohtisi ajatella ottavansa rahapulmiinsa helpotuksen pikaluotolla. 4/5 suomalaisista ei ottaisi pikaluottoa ikinä.

Pikalaina tilille saattaa olla kätevä pelastus äkilliseen rahapulaan siinä tapauksessa, jos palkanmaksupäivä tapahtuu kohtapuoleen. Pikalainoilla ei missään tapauksessa ole fiksua ruveta lyhentämään aikaisempia rahavelkoja. Vaikkakin vipin saaminen on näppärää, kannattaa tehdä selväksi että pikavipin myöskin on kykenevä tilittämään sovitussa takaisinmaksuajassa luotonantajalle. Jos pikavippi aiheuttaa vaikeuksia maksaa luotonantajalle, on viisasta ottaa yhteyttä lainayritykseen ja tiedustella ratkaisua.

Pikalaina on kohtuullisesti hinnoiteltua kulutusluottoa paljon kalliimpi luotto. Pikavipin todellinen vuosikorko voi nousta hyvin korkeaksi riippuen yrityksen lainaehdoista. Jos lainanottaja ei tiedä kykeneekö lainan hoitamaan ajoissa lainafirmalle, hänen on hyvä selvittää onko vippiyrityksen lainaehdot pienlainan takaisinmaksun suhteen asiallisia. Yleensä lainanottaja saa lainaa heti tilille. Jos maksuaika pitenee eikä lainaa pysty maksamaan takaisin, pikalainan korko voi nousta hurjiin lukemiin. Tällöin pienehkökin laina voi lopulta olla peräti monia tuhansia euroja.

Pieniä luottoja lainoittavat nykyaikana useat pikavippiyritykset. Lakiuudistuksen tähden vuonna 2013 pikaluottofirmat pakotettiin valkomaan pikavipeistään ylivoimaisesti vähäisempää korkoprosenttia kuin ennen. Laissa määritetyn muutoksen vuoksi useat toimivat pikalainapalvelut lakkauttivat lainapalvelunsa ja loput yritykset päätyivät uudistamaan pikalainapykälänsä ja korkoprosenttinsa. Lain uudistuksen takia myöskin aikaisemmin tavallisesti hinnakkaasti arvotetut pienet lainat ovat nykyaikana aika tavalla halvempia asiakkaalle. Lain muutoksen vuoksi luottojen lainasummat muuttuivat kumminkin määrältään suuremmiksi, joten vaikkapa kahden satasen lainarahaa ei aina monetkaan vippipalvelut anna enää.

Pikavippi valitaan yleensä siinä tapauksessa, kun rahaa ei ole kutakuinkin ollenkaan, eikä rahaa voi saada pankista. Lainattu rahamäärä niin ikään pyritään ottaa aivan pian pankkitilille. Pieniä lainoja ottavat useimmiten 20-28 vuotiaat ja rahattomat suomalaiset. Lainan myöntäminen vaatii määrätyn vähimmäisiän, pitkään jatkuvan asumisen Suomessa ja muun soveltuvuuden luottoon. Ennen pienlainan hankkimista on aiheellista tsekata, että pikaluoton on kykenevä suorittamaan luotonantajalle laina-aikana, jos näin lainafirma määrää.

Pienlainat ovat aiheuttaneet vippien yleistymisestä alkaen tempperamenttistä kritiikkiä. Asennoituminen korkeakorkoisiin pikalainoihin on ollut hyvin usein lehdissä melkein vain kriittinen. Pikavippien mutkaton ja pikainen vippaaminen ovat aiheuttaneet monelle pikavippaajalle ongelmia, sillä pikavippejä ei usein ole kyetty lyhentämään lainafirmalle eräpäivään mennessä. Näistä pikavipeistä on saattanut tulla pikaluottokierre, jossa tapauksessa aikaisempia pienlainoja suoritetaan lainanantajalle eri pikaluotoilla.

Pikalaina lainataan siinä tapauksessa kun fyrkkaa tarvitaan nopeasti

Pienlainoille on olemassa toisaalta useita muunlaisia muunnelmia. Tällaisia ovat esimerkiksi vertaislainat, jossa tapauksessa vippiä ei tarjoa rahoituslaitos, vaan internetin avulla löydettävä kuluttaja.

Lainaratkaisuja ja monia kulutuslainoja on järkevää vertailla muutenkin kustannuksiltaan. Ennen pikavipin hankkimista on hyvä lukea niin ikään luoton ehdot, huolimatta siitä, että lainavaihtoehto aluksi kuulostaisi kohtuuhintaiselta ja soveliaalta.

Pikaluotto on asiallisesti hinnoiteltua kulutuslainaluottoa ylivoimaisesti hinnakkaampi laina. Jos kuluttaja ei ole varma pystyykö pikavipin lyhentämään pikaisesti lainanantajalle, henkilön on hyvä tarkistaa onko vippiyrityksen lainaehdot pikavipin takaisinmaksun suhteen joustavia. Kun maksuaika ylittyy, eikä vippiä kykenekään lyhentämään lainanantajalle, pikavipin korko saattaa nousta mittavaksi. Silloin melko pienikin laina voi lopulta nousta kuluiltaan todella huomattavaksi.

Vaikka pienlainat ovatkin nykyäänkin jonkin verran yleisiä, kyselyn mukaan ainoastaan kaksi prosenttia henkilöistä voisi ajatella lainaavansa rahaongelmiinsa helpotuksen pikavipillä. Neljä viidesosaa kuluttajista ei hakisi pikavippiä missään tapauksessa.

Silloin kun luottoa tarvitsee, on fiksua kysyä sitä aluksi omasta pankista josta luoton voi saada melkein aina maltillisemmalla korkotasolla ja muilla kustannuksilla kuin muusta paikasta. Jos lainarahaa ei omasta pankista saa, on järkevää verrata eri lainapalvelujen lainojen kustannuksia ja ottaa kustannuksiltaan paras vaihtoehto.

Pieniä lainoja myöntävät nykyisin useat lainayritykset. Lain muunnoksen myötä vuonna -13 pienlainapalvelut velvoitettiin rahastamaan pienlainoistaan aika lailla pienempää korkoa kuin aiemmin. Laissa määrätyn uudistuksen tähden lukuisat tuntemattomammat pikaluottopalvelut lakkauttivat lainapalvelunsa ja loput yritykset päätyivät uudistamaan pikalainaehtonsa ja korkosummansa. Lakimuunnelman seurauksena myötä ennen usein korkealle hinnoitetut vipit ovat nykyaikana aika lailla kohtuuhintaisempia asiakkaille. Uuden lain myötä luottojen rahamäärät muodostuivat kuitenkin isommiksi, jolloin mm. muutaman sadan euron luottoa ei ehkä kuitenkaan useatkaan pikaluottoyritykset tarjoa tulevaisuudessa.

Pienlaina otetaan useimmiten siinä tapauksessa, kun mammonaa ei ole lähestulkoon yhtään, eikä lainaa voi saada omasta pankista. Raha lisäksi toivotaan saada lyhyessä ajassa tilille. Pieniä lainoja lainaavat aika usein alle kolmekymppiset ja varattomat ihmiset. Lainan lainaaminen edellyttää määrätyn väh. iän, pysyvän oleskelun täällä ja kelpoisuuden pikalainaan. Ennen lainan ottamista on aiheellista ottaa selville, että pienlainan kykenee tilittämään pois eräpäivään mennessä, jos tällä tavoin lainanantaja vaatii.

Korkeakorkoiset pikalainat ovat synnyttäneet vippien perustamisesta alkaen tiukkaa kritiikkiä. Suhtautuminen korkeakorkoisiin pikalainoihin on ollut yleisesti lehdissä melkein yksinomaan kielteinen. Lainojen kätevä ja ripeä lainaus ovat synnyttäneet lukuisalle lainaajalle ongelmia, sillä pikalainoja ei joskus ole kyetty hoitamaan pois laina-aikana. Maksamattomista pikavipeistä on voinut viritä pikaluottokierre, jossa tapauksessa aikaisempia pikalainoja hoidetaan lainafirmalle eri pikaluotoilla.

Pieni laina lainataan jos käteistä on pakko saada välittömästi

Pienlainoille on olemassa toki runsaasti ratkaisuja. Sellaisia ovat vaikkapa vertaisluotot, jossa vippiä ei lainaa pankki, vaan internetin kautta tavoitettu kuluttaja.

Lainaratkaisuja ja toisenlaisiakin kulutuslainoja on hyvä verrata ainakin kuluiltaan. Ennen pikalainan lainaamista on fiksua tutkia niin ikään lainaehdot, jos kohta lainaratkaisu ensiksi vaikuttaisi kohtuuhintaiselta ja soveltuvalta.

Pikavippi on halvemmin hinnoitettua kulutusluottoa aika tavalla kalliimpi lainatuote. Jos lainanottaja ei ole varma kykeneekö pikalainan hoitamaan lyhyessä ajassa lainanantajalle, lainaajan on viisasta selvittää onko pikavippifirman luottoehdot lainan suorittamisen suhteen rehtejä. Silloin kun lainan maksuaika ylittyy, eikä vippiä kykene maksamaan lainafirmalle, pikalainan korko saattaa nousta huomattavaksi. Siinä tapauksessa pienehkökin lainattu summa saattaa loppujen lopuksi nousta kustannuksiltaan todella mittavaksi.

Siitä huolimatta että pikavipit ovat edelleen aika kysyttyjä, gallup-kyselyn perusteella pelkästään pari prosenttia henkilöistä voisi miettiä hakevansa rahapulmiinsa helpotuksen vipillä. 80% suomalaisista ei lainaisi nopeaa lainaa koskaan.

Jos luottoa tarvitsee, on viisasta kysyä sitä ensin pankista josta luoton voi ottaa lähes aina maltillisemmalla kulutasolla ja muilla kuluilla kuin muusta paikasta. Jos lainarahaa ei pankista saa, kannattaa verrata eri lainafirmojen lainojen kustannuksia ja anoa kustannuksiltaan sopiva vaihtoehto.