Lainaa netistä

Lainaa heti Lainaa heti Lainaa heti
Vivus Nopsalaina Laina.fi
Vippi.fi Aasa Rahalaitos
Risicum Yleislaina OmaLaina
Fixura Freedom Everyday
Credit24 Euroloan Ostosraha
Zmarta Credento Arkadia Rahoitus

 
 

Jos lainaa netistä tarvitsee esim. keittiöremonttiin, tai johonkin vastaavaan suhteellisen hinnakkaaseen kohteeseen, on järkevää lainarahaa ensin kysellä pankista. Nykypäivänä on helppo saada lainaa. Yleensä pankista voi ottaa lainan maltillisella korolla, täten jostain muusta paikasta otettuna tällainen parin tuhannen euron lainaraha voi tulla kustannuksiltaan kalliimmaksi. Pankin tarjoama luotto voi olla vakuudellinen, eli luoton saamiseen pitää olla jokin vakuus. Tällainen vakuus saattaa olla esimerkiksi oma asunto-osake.

Tällä hetkellä pienlainoja nostetaan lukumäärältään vähemmän kuin mitä aikaisemmin, mutta lainasummat ovat sitä vastoin monesti aika lailla suurempia. Lain uudistuksen vuoksi tarjolla ei ole erityisen kosolti nykypäivänä mm. likimain 100 euron pikaluottoja. Aikaisemmin normaalisuuruinen pikavippi oli noin 200 €, ja pikavippi lyhennettiin takaisin suunnilleen 30 päivässä.

Pienlaina otetaan useimmiten siinä tapauksessa, jos mammonaa ei ole juuri yhtään, eikä sitä voi saada muistakaan lähteistä. Lainasumma niin ikään toivotaan saatavaksi aivan pian tilille. Vippejä hakevat yleensä nuoret ja köyhät henkilöt. Pienlainan myöntäminen vaatii tietyn iän vähintään, vakituisen asumisen Suomessa ja muun sopivuuden lainaan. Ennen lainan hankkimista on hyvä tsekata, että pikaluoton pystyy hoitamaan luotonantajalle pian, jos tällä tavoin lainoittaja määrää.

Pienlainoja antavat nykyään lukuisat pikavippiyritykset. Lain uudistuksen tähden vuonna -13 lainapalvelut asetettiin ottamaan pienlainoistaan aika tavalla vähäisempää korkotasoa kuin aiemmin. Tämän uudistuksen tähden useat pienet pienlainaviritelmät lopettivat lainapalvelunsa ja muut yhtiöt joutuivat uusimaan lainasääntönsä ja korkoprosenttinsa. Lakimuunnelman seurauksena myöskin aiemmin normaalisti kalliisti arvotetut pikavipit ovat nykyään huomattavasti kohtuuhintaisempia asiakkaille. Muutoksen kera luottojen rahasummat kasvoivat kumminkin rahamäärältään isommiksi, ja esimerkiksi parin sadan euron lainarahaa ei aina useatkaan pikavippiyhtiöt myönnä enää.

Korkeakorkoiset pikalainat ovat saaneet aikaan vippien yleistymisestä alkaen kiivasta sanan vaihtoa. Asennoituminen korkeaprosenttisiin pikalainoihin on ollut melkein aina lehdissä kutakuinkin yksinomaan kielteinen. Pikavippien kätevä ja pikainen saaminen ovat synnyttäneet lukuisalle pikavippaajalle vippikierteen, sillä pienlainoja ei aina ole pystytty lyhentämään lainafirmalle laina-aikana. Tuollaisista pikavipeistä on mahdollisesti saattanut muodostua pikaluottokierre, jolloin muita kulutusluottoja hoidetaan luotonantajalle eri pikavipeillä.

Pikaluotoille on toki monia vaihtoehtoja. Tällaisia ovat muun muassa vertaisrahoitus, jolloin pikalainaa ei anna rahoituslaitos, vaan netin kautta tavoitettu yksityishenkilö.

Pikavippiversioita ja erilaisia kulutuslainoja on viisasta vertailla kuitenkin korkotasoltaan. Ennen vipin lainaamista on järkevää lueskella myöskin luottoehdot, siitä huolimatta että pikavippi ensiksi tuntuisikin edulliselta ja soveliaalta.

Vippi on halvemmin hinnoiteltua kulutusluottoa ylivoimaisesti hinnakkaampi lainatuote. Jos henkilö ei ole varma kykeneekö lainan hoitamaan määräajassa luotonantajalle, lainanottajan kannattaa tarkistaa onko vippiyrityksen lainaehdot luoton takaisinmaksun suhteen reiluja. Kun maksuaika ylittyy, eikä vippiä kykenekään lyhentämään pois, pikalainan korko saattaa kiivetä isoksi. Tällöin melko pienikin lainasumma voi lopuksi kiivetä rahamäärältään melkoisen suureksi.

Vaikkakin pikalainat ovat nykyäänkin aika lailla kysyttyjä, gallupin perusteella ainoastaan kaksi prosenttia ihmisistä saattaisi ajatella lainaavansa rahan puutteeseensa apua vipillä. Yli 3/4 kuluttajista ei ottaisi nopeaa lainaa milloinkaan.

Vippi voi olla kätevä keino hetkelliseen rahapulaan silloin, jos tilipäivä on aivan pian. Pikavipeillä ei koskaan ole viisasta ruveta lyhentämään vanhoja rahavelkoja. Vaikka vipin lainaaminen on kätevää, kannattaa huolehtia että luoton niin ikään kykenee suorittamaan sovitussa ajassa takaisin. Jos laina aiheuttaa vaikeuksia lyhentää pois, kannattaa ottaa yhteyttä lainayhtiöön ja tiedustella ratkaisua.

Pikalaina netistä on kohtuullisesti hinnoiteltua kulutusluottoa paljon kalliimpi laina. Moni hakee lainaa netistä kätevästi. Vipin todellinen vuosikorko voi nousta erittäin korkeaksi riippuen pikavippiyrityksen lainaehdoista. Jos lainanottaja ei ole varma kykeneekö luoton hoitamaan ajoissa takaisin, hänen on järkevää selvittää onko pikalainafirman lainaehdot pikavipin takaisinmaksun suhteen reiluja. Jos maksuaika pitenee eikä vippiä kykene maksamaan pois, luoton korkosumma voi kiivetä hurjiin lukemiin. Tällöin muutaman sadan euron laina saattaa lopulta olla peräti monia tuhansia euroja.

Pientä lainaa lainaavat tänään useat rahoitusfirmat. Lakimuutoksen vuoksi kalenterivuonna 2013 pikavippiyritykset pakotettiin valkomaan vipeistään aika tavalla pienimääräisempää korkosummaa kuin aiemmin. Kyseisen muutoksen tähden lukuisat pienet lainaviritelmät keskeyttivät lainapalvelunsa ja jäljelle jääneet yhtiöt joutuivat korjaamaan lainavaatimuksensa ja korko%:nsa. Lakimuunnelman vuoksi myötä koskaan usein korkealle hinnoitellut pikalainat ovat nykyisin aika lailla kohtuuhintaisempia asiakkaille. Uuden lain myötä pikaluottojen summat tulivat kuitenkin suuremmiksi, jolloin muun muassa kahden satasen lainarahaa ei välttämättä useatkaan pikalainayritykset lainaa enää.

Pienlaina netistä haetaan monesti olosuhteissa, jos mammonaa ei ole lähes ollenkaan, eikä lainaa myönnetä omasta pankista. Lainasumma myöskin toivotaan saada pikaisesti pankkitilille. Pieniä lainoja hakevat useasti nuoret ja varattomat ihmiset. Vipin myöntäminen vaatii tietyn vähimmäisiän, jatkuvan oleskelemisen Suomessa ja kelpoisuuden pienlainaan. Ennen pienlainan hankkimista olisi aiheellista varmistaa, että lainan pystyy lyhentämään luotonantajalle eräpäivään mennessä, jos näin lainoittaja vaatii.

Korkeakorkoiset pikavipit ovat saaneet aikaan niiden syntymisestä lähtien ankaraa arvostelua. Asennoituminen hinnakkaisiin pieniin lainoihin on ollut monissa lehdissä miltei vain negatiivinen. Vippien kätevä ja ripeä lainaaminen ovat saaneet aikaan usealle luoton ottajalle vaikeuksia, sillä luottoja ei usein ole pystytty suorittamaan pois eräpäivään mennessä. Tällaisista vipeistä on voinut kehittyä vippikierre, jossa tapauksessa aikaisempia pikalainoja tilitetään lainafirmalle eri pikavipeillä.

Nopea laina valitaan jos fyrkkaa pitää saada nyt

Pikavipeille on olemassa toisaalta monia muunlaisia muunnelmia. Noita ovat esim. vertaisluotot, jossa vippiä ei anna rahoitusfirma, vaan verkon kautta kohdattu yksityishenkilö.

Lainatuotteita ja erityyppisiä pienlainoja on viisasta verrata ainakin koroltaan. Ennen lainan hakemista kannattaa tarkastaa lisäksi luoton ehdot, jos kohta pikaluotto aluksi näyttäisikin asialliselta ja tyydyttävältä.

Pikavippi on edullisesti hinnoiteltua kulutusluottoa ylivoimaisesti kalliimpi lainatuote. Jos lainaaja ei tiedä pystyykö pikavipin maksamaan ajoissa lainafirmalle, hänen on viisasta tarkistaa onko pikavippifirman luottoehdot pikalainan suorittamisen suhteen joustavia. Silloin kun maksuaika ylittyy, eikä lainasummaa pysty hoitamaan lainanantajalle, luoton korkosumma voi kiivetä mittavaksi. Tällöin parin sadan laina voi lopuksi nousta rahamäärältään todella suureksi.

Siitä huolimatta että vipit ovat nykyäänkin aika lailla kysyttyjä, gallupin perusteella vain pari prosenttia henkilöistä saattaisi harkita lainaavansa rahan tarpeeseensa ratkaisun pikalainalla. Neljä viidesosaa suomalaisista ei lainaisi pikalainaa milloinkaan.

Jos lainarahaa haluaa ottaa, on fiksua hakea lainaa aluksi pankista josta luoton voi ottaa lähes aina kohtuulisemmalla korolla ja lisälainakuluilla kuin muusta paikasta. Siinä tapauksessa kun lainarahaa ei omasta pankista myönnetä, on viisasta vertailla eri lainapalvelujen lainojen kustannuksia ja anoa kustannuksiltaan sopiva ratkaisu.

Pieniä luottoja myöntävät nykyisin monet lainayritykset. Lain muunnoksen vuoksi vuonna 2013 pikalainayritykset pakotettiin ottamaan pienlainoistaan ylivoimaisesti pienempää korkosummaa kuin aikaisemmin. Laissa määrätyn uudistuksen takia lukuisat pienehköt pikaluottofirmat keskeyttivät palvelunsa ja loput firmat olivat pakotettuja korjaamaan pikaluottoasetuksensa ja korkotasonsa. Lakimuunnelman takia myös ennen useissa tapauksissa kalliisti hinnoitellut vipit ovat nykypäivänä aika tavalla kohtuuhintaisempia kuluttajille. Lakiuudistuksen takia pikavippien rahamäärät kasvoivat silti suuremmiksi, jolloin vaikkapa muutaman satasen pikalainaa ei aina monetkaan lainapaikat lainaa tulevina aikoina.

Pieni laina haetaan useasti siinä tapauksessa, jos valuuttaa ei ole melkein yhtään, eikä käteistä myönnetä omasta pankista. Lainattu rahamäärä myöskin pyritään ottaa pikapuoliin omalle tilille. Pikaluottoja nostavat useissa tapauksissa nuorehkot ja rahattomat henkilöt. Pienlainan ottaminen edellyttää riittävän vähimmäisiän, pysyvän asumisen täällä ja kelpoisuuden pienlainaan. Ennen pikavipin ottamista olisi hyvä selvittää, että lainan pystyy tilittämään lainanantajalle määräajassa, jos näin lainafirma määrää.

Pikalainat ovat synnyttäneet pikavippien perustamisesta lähtien kuumaveristä sanan vaihtoa. Asenne korkeaprosenttisiin vippeihin on ollut hyvin usein viestimissä likimain vain moitiskeleva. Pikaluottojen helppo ja nopea vippaaminen ovat saaneet aikaan usealle luoton ottajalle vaikeuksia, sillä pikavippejä ei aina ole kyetty lyhentämään lainanantajalle määräajassa. Maksamattomista vipeistä on saattanut saada alkunsa pikaluottokierre, jossa tapauksessa myöhästyneitä pikavippejä suoritetaan lainafirmalle uusilla pikalainoilla.

Pikalainaa nostetaan silloin kun valuuttaa tarvitaan pikaisesti

Pikaluotoille on syntynyt kuitenkin lukuisia eri versioita. Noita ovat muun muassa vertaislainat, jossa lainarahaa ei lainaa rahoituslaitos, vaan netin avulla tavoitettu suomalainen.

Pikalainatuotteita ja erityyppisiä pikavippejä on fiksua vertailla kuitenkin korkotasoltaan. Ennen pikalainan hankkimista on järkevää tarkastaa myöskin lainaehdot, jos kohta lainavaihtoehto heti aluksi tuntuisikin edulliselta ja soveliaalta.

Vippi on asiallisesti hinnoitettua kulutuslainaluottoa aika tavalla hinnakkaampi laina. Jos lainaaja ei tiedä pystyykö luoton maksamaan lyhyessä ajassa lainafirmalle, hänen kannattaa tarkistaa onko pikalainafirman luottoehdot pikalainan lyhentämisen suhteen joustavia. Silloin kun lainan maksuaika pitenee, eikä lainaa kykene tilittämään lainafirmalle, luoton korko saattaa kiivetä isoksi. Siinä tapauksessa melko pienikin lainasumma saattaa lopulta tulla kustannuksiltaan todella suureksi.

Vaikkakin pikavipit ovatkin edelleen aika yleisiä, tutkimuksen perusteella vain 2 prosenttia kuluttajista voisi miettiä ottavansa rahan puutteeseensa helpotusta pikavipillä. Yli 75% henkilöistä ei lainaisi pikalainaa milloinkaan.

Siinä tapauksessa kun luottoa tarvitsee, on järkevää hakea lainaa aluksi omasta pankista josta lainan voi ottaa lähestulkoon joka tapauksessa maltillisemmalla korolla ja muilla lainakuluilla kuin muualta. Siinä tapauksessa kun lainarahaa ei pankista myönnetä, on fiksua verrata eri lainafirmojen luottojen kustannuksia ja ottaa korkotasoltaan edullisin ratkaisu.