Lainaa nopeasti

Lainaa heti Lainaa heti Lainaa heti
Vivus Nopsalaina Laina.fi
Vippi.fi Aasa Rahalaitos
Risicum Yleislaina OmaLaina
Fixura Freedom Everyday
Credit24 Euroloan Ostosraha
Zmarta Credento Arkadia Rahoitus

 
 
Nykyään isompaa ja ei niin isoa lainaa saa melko kätevästi ja nopeasti kymmenistä pienlainayhtiöistä. Lukuisista paikoista saa siis lainaa nopeasti. Luottojen hakeminen on aika usein hyvin tuottoisaa liiketoimintaa, täten erilaisia pikalainatuotteita lainaavia palveluja on viime aikoina perustettu paljon. Useat tällaisista yrityksistä tarjoavat ainoastaan pienehköjä, enintään 1000 euron pienlainoja, mutta on myöskin lainafirmoja joiden lainarepertuaariin sisältyy usean tuhannen euron kulutusluotot.

Lainaa tai ennen kaikkea pikalainaa otetaan yleensä siinä tapauksessa, jos mammonaa ei ole miltei ollenkaan, eikä sitä voi saada muista paikoista. Lainasumma lisäksi toivotaan saada aivan kohta omalle tilille. Pieniä lainoja lainaavat useissa tapauksissa alle kolmekymppiset ja köyhät henkilöt. Pikalainan lainaaminen vaatii määrätyn iän vähintään, pitkään jatkuvan elämisen täällä ja kelpoisuuden luottoon. Ennen luoton hakemista on aiheellista ottaa selville, että lainasumman on kykenevä lyhentämään pois määräajassa, jos tällä tavoin lainoittaja vaatii.

Pikalainaa lainaavat nykypäivänä lukuisat pikavippiyhtiöt. Lain muutoksen seurauksena vuonna -13 vippifirmat määrättiin rahastamaan pienlainoistaan ylivoimaisesti pienimääräisempää korkoprosenttia kuin aiemmin. Laissa kirjatun muutoksen seurauksena jotkin pienehköt vippipalvelut keskeyttivät lainapalvelunsa ja loput palvelut ajautuivat uusimaan pikalainasääntönsä ja korkotasonsa. Lakiuudistuksen johdosta vuoksi ennen tavallisesti hinnakkaasti hinnoitetut pienlainat ovat nykyaikana aika lailla kohtuuhintaisempia kuluttajille. Lakiuudistuksen vuoksi luottojen summat kasvoivat kumminkin suuremmiksi, ja esimerkiksi parin sadan lainaa ei normaalisti monetkaan pikalainafirmat lainaa tulevaisuudessa.

Pikalainat ovat aiheuttaneet niiden yleistymisestä lähtien vihaista sanan vaihtoa. Asenne kalliisiin vippeihin on ollut yleisesti lehdissä melkein pelkästään negatiivinen. Lainojen kätevä ja joutuisa saatavuus ovat aiheuttaneet lukemattomalle vippaajalle pulmia, sillä pikalainoja ei joskus ole kyetty tilittämään luotonantajalle eräpäivään mennessä. Näistä pikalainoista on mahdollisesti voinut tulla vippikierre, jossa tapauksessa muita pikalainoja hoidetaan lainanantajalle eri pikaluotoilla.

Pikavipeille on perustettu toki paljon muita muunnelmia. Noita ovat muun muassa vertaisrahoitus, jossa tapauksessa lainarahaa ei tarjoa lainayritys, vaan internetin avulla kohdattu henkilö.

Vippiratkaisuja ja kaikenlaisia luottoja on järkevää vertailla kuitenkin korkotasoltaan. Ennen luoton ottamista on viisasta lueskella lisäksi luottoehdot, jos kohta pikalaina aluksi näyttäisikin kohtuuhintaiselta ja asianmukaiselta.

Pikavippi eli pieni laina on asiallisesti hinnoiteltua kulutuslainaluottoa huomattavasti hinnakkaampi luottotuote. Jos asiakas ei ole varma pystyykö pikalainan maksamaan määräajassa luotonantajalle, lainaajan on viisasta tarkistaa onko vippiyrityksen yleiset ehdot luoton lyhentämisen suhteen joustavia. Kun maksuaika ylittyy, eikä pikalainaa kykenekään tilittämään takaisin, pikalainan korkosumma saattaa kiivetä mittavaksi. Tällöin parin sadan luotto saattaa loppujen lopuksi nousta kustannuksiltaan erittäin mittavaksi.

Vaikka pienet lainat ovat vieläkin kohtalaisen kysyttyjä, gallup-kyselyn mukaan ainoastaan pari % kuluttajista voisi pohdiskella lainaavansa rahaongelmiinsa apua pikalainalla. Yli 75% suomalaisista ei lainaisi pikavippiä koskaan.

Nopea laina saattaa olla hyvä apukeino äkilliseen raha-ahdinkoon siinä tapauksessa, jos palkan saaminen on parin viikon sisällä. Pikaluotoilla ei milloinkaan ole viisasta aloittaa maksamaan myöhästyneitä luottoja. Vaikkakin pikalainan ottaminen on helppoa, on hyvä varmistaa että pikalainan myöskin pystyy hoitamaan vaaditussa takaisinmaksuajassa takaisin. Jos laina muodostaa vaikeuksia hoitaa lainafirmalle, on hyvä soittaa lainayhtiöön ja tiedustella ratkaisua.

Jos lainaa siis tarvitsee, on hyvä aina hakea luottoa aluksi pankista josta lainan voi saada lähestulkoon aina kohtuulisemmalla korolla ja muilla kustannuksilla kuin muusta paikasta. Jos lainarahaa ei kuitenkaan omasta pankista saa, kannattaa vertailla eri lainapalvelujen lainojen kuluja ja anoa korkotasoltaan paras vaihtoehto.

Pikaluottoja lainaavat tätä nykyä useat pikavippipalvelut. Lain uudistuksen tähden vuonna -13 pienlainayritykset käskettiin valkomaan vipeistään aika lailla pienimääräisempää korkosummaa kuin aiemmin. Lain muutoksen seurauksena monet pienet pikaluottoyritykset sulkivat lainapalvelunsa ja loput firmat päätyivät korjaamaan pikalainaasetuksensa ja korkoprosenttinsa. Lain muutoksen seurauksena niin ikään koskaan hyvin usein kalliisti arvotetut pienlainat ovat nykypäivänä aika tavalla kohtuuhintaisempia kuluttajille. Lain muutoksen myötä lainojen summat kasvoivat toisaalta suuremmiksi, ja esimerkiksi parin sadan pikavippiä ei normaalisti useatkaan pikavippiyhtiöt myönnä jatkossa.

Vippi haetaan yleensä siinä tapauksessa, kun fyrkkaa ei ole lähes lainkaan, eikä sitä saa muultakaan. Lainaraha myöskin tykätään saada hetkessä käytettäväksi. Pikalainoja hakevat useissa tapauksissa 18-28 vuotiaat ja rahattomat henkilöt. Pikaluoton myöntäminen edellyttää riittävän iän, pysyvän asumisen Suomessa ja muun sopivuuden lainaan. Ennen pikavipin hankkimista on hyvä selvittää, että lainasumman on kykenevä tilittämään lainafirmalle laina-aikana, jos näin lainanantaja edellyttää.

Isokorkoiset pikavipit ovat saaneet aikaiseksi vippien syntymisestä lähtien tempperamenttistä kritiikkiä. Suhtautuminen kalliisiin vippeihin on ollut eri uutisissa kutakuinkin vain kielteinen. Luottojen mutkaton ja nopea lainaus ovat synnyttäneet usealle pikalainaajalle velkaongelmia, sillä pikalainoja ei joskus ole pystytty lyhentämään luotonantajalle tulevina viikkoina. Tällaisista vipeistä on mahdollisesti voinut muodostua pikavippikierre, jossa entisiä pikaluottoja suoritetaan pois muilla pikavipeillä.

Pikalainoille on vaihtoehtona muun muassa vertaislainat

Pikalainoille on olemassa kumminkin lukuisia eri muunnelmia. Niitä ovat muun muassa vertaislainat, jolloin pikalainaa ei tarjoa lainafirma, vaan internetin avulla löydettävä kuluttaja.

Luottoratkaisuja ja monia kulutusluottoja on fiksua vertailla joka tapauksessa kustannuksiltaan. Ennen pikavipin ottamista on fiksua tutkia niin ikään luottoehdot, vaikka pikalaina ensi tuntumalta vaikuttaisi edulliselta ja asianmukaiselta.

Pienlaina on halvemmin hinnoiteltua kulutuslainaluottoa huomattavasti hinnakkaampi laina. Jos asiakas ei ole varma pystyykö luoton suorittamaan eräpäivään mennessä lainafirmalle, lainaajan on hyvä tarkistaa onko vippiyrityksen luottoehdot pienlainan suorittamisen suhteen joustavia. Kun lainan maksuaika ylittyy, eikä vippiä kykenekään tilittämään takaisin, pikalainan korko voi nousta suureksi. Siinä tapauksessa muutaman sadan euron lainasumma saattaa loppujen lopuksi tulla rahamäärältään törkeän huomattavaksi.

Siitä huolimatta että vipit ovatkin vieläkin kohtuullisen haluttuja, kyselyn mukaisesti vain 2 % ihmisistä rohkenisi ajatella ottavansa rahapulmiinsa ratkaisun pikaluotolla. 80% vastanneista ei hakisi vippiä koskaan.

Jos luottoa tarvitsee, on viisasta hakea luottoa aluksi pankista josta lainasumman voi ottaa melkein joka tapauksessa maltillisemmalla korkotasolla ja muilla lainakuluilla kuin muista paikoista. Siinä tapauksessa kun lainarahaa ei omasta pankista myönnetä, on järkevää verrata eri lainoittajien lainojen korkoja yms ja hakea korkotasoltaan edullisin vaihtoehto.

Pientä lainaa antavat nykypäivänä useat rahoitusfirmat. Lain muunnoksen tähden vuonna -13 pienlainayhtiöt vaadittiin ottamaan pikkulainoistaan aika tavalla pienempää korkotasoa kuin ennen. Tämän uudistuksen takia lukuisat toimivat pikaluottoyritykset keskeyttivät toimintansa ja muut yritykset päätyivät uusimaan pikaluottovaatimuksensa ja korkoprosenttinsa. Lakimuunnelman johdosta vuoksi ennen hyvin usein korkealle hinnoitetut pikalainat ovat tänään paljon edullisempia asiakkaille. Muutoksen kera pikaluottojen lainasummat muodostuivat kumminkin suuremmiksi, joten esimerkiksi muutaman satasen lainaa ei joka tapauksessa monetkaan pikalainapalvelut myönnä enää.

Vippi otetaan monesti tilanteessa, kun mammonaa ei ole lähes ollenkaan, eikä sitä saa pankista. Rahat niin ikään vaaditaan ottaa aivan pian pankkitilille. Pikaluottoja ottavat lähinnä nuoret ja köyhät kuluttajat. Pikavipin lainaaminen vaatii määrätyn iän, vakituisen elämisen Suomessa ja muun sopivuuden pikalainaan. Ennen pikalainan hankkimista on järkevää ottaa selville, että pikalainan on kykenevä tilittämään pois määräajassa, jos tällä tavoin lainoittaja edellyttää.

Korkeakorkoiset pikavipit ovat saaneet aikaan vippien perustamisesta lähtien kiukkuista sanan vaihtoa. Asenne hinnakkaisiin pikalainoihin on ollut yleisesti viestimissä melkein yksinomaan kielteinen. Pikalainojen kätevä ja nopea lainaaminen ovat aiheuttaneet lukuisalle lainan ottajalle rahavaikeuksia, sillä pienlainoja ei usein ole pystytty maksamaan pois vaaditussa ajassa. Maksamattomista vipeistä on mahdollisesti saattanut tulla pikavippikierre, jossa vanhoja pikaluottoja tilitetään pois muilla pikalainoilla.

Pienlainoja on viisasta vertailla edes koroltaan

Pienlainoille on perustettu toisaalta monia muunlaisia versioita. Sellaisia ovat esimerkiksi vertaisluotot, jossa tapauksessa lainarahaa ei tarjoa rahoituslaitos, vaan netin avulla löydettävä ihminen.

Pikavippivaihtoehtoja ja suurta määrää pienlainoja on viisasta vertailla edes koroltaan. Ennen pikavipin hankkimista on viisasta lukea samoin lainaehdot, siitä huolimatta että lainavaihtoehto heti aluksi kuulostaisi halvalta ja sopivalta.

Pikalaina on asiallisesti hinnoiteltua isompaa lainaa paljon kalliimpi lainatuote. Jos henkilö ei ole varma kykeneekö pikalainan hoitamaan lyhyessä ajassa lainafirmalle, lainanottajan on hyvä selvittää onko pikalainafirman luottoehdot lainan suorittamisen suhteen asiallisia. Jos lainan maksuaika pitenee, eikä pikavippiä pysty maksamaan pois, luoton korkosumma saattaa kiivetä isoksi. Siinä tapauksessa pienehkökin luotto voi loppujen lopuksi muodostua rahamäärältään hyvin mittavaksi.

Huolimatta siitä, että pikaluotot ovatkin nykyäänkin melko yleisiä, gallupin mukaan vain 2 prosenttia ihmisistä rohkenisi ajatella lainaavansa rahaongelmiinsa ratkaisun pikavipillä. 80% kuluttajista ei hakisi vippiä milloinkaan.

Siinä tapauksessa kun lainaa haluaa ottaa, on järkevää kysyä sitä aluksi omasta pankista josta lainan voi ottaa lähestulkoon aina kohtuulisemmalla korolla ja muilla lainakuluilla kuin muusta paikasta. Jos lainaa ei omasta pankista myönnetä, on viisasta vertailla eri lainoittajien lainojen korkoja yms ja hakea kuluiltaan kohtuuhintainen vaihtoehto.