Lainaa rahaa – edullinen laina ilman vakuuksia

Edullista lainarahaa netistä haetaan useimmiten siinä tapauksessa, jos fyrkkaa ei ole miltei yhtään, eikä sitä voi hankkia muista lähteistä. Lainan saa usein ilman vakuuksia. Lainattu summa niin ikään halutaan saada lyhyessä ajassa omalle tilille. Pienlainoja nostavat useissa tapauksissa nuoret ja rahattomat ihmiset. Lainan saaminen edellyttää määrätyn väh. iän, pitkäkestoisen oleskelun täällä ja kelpoisuuden pikalainaan. Ennen luoton hankkimista on hyvä tsekata, että lainan pystyy lyhentämään lainafirmalle seuraavina viikkoina, jos tällä tavoin lainoittaja vaatii.

Pienlainat ovat saaneet aikaan vippien syntymisestä lähtien kiihkomielistä sanan vaihtoa. Asennoituminen kalliisiin vippeihin on ollut lähes kaikissa viestimissä likimain vain kriittinen. Pikaluottojen helppo ja pikainen lainaus ovat saaneet aikaan monelle lainaajalle velkaongelmia, sillä pikavippejä ei joissain tapauksissa ole pystytty maksamaan myöhemmin laina-aikana. Lyhentämättömistä vipeistä on mahdollisesti saattanut muodostua pikavippikierre, jossa tapauksessa entisiä pikavippejä suoritetaan lainanantajalle muilla vipeillä.

Edullinen laina vipataan jos mammonaa kaivataan välittömästi

Pikalainoille on perustettu toisaalta useita eri versioita. Noita ovat vaikkapa vertaisrahoitus, jossa vippiä ei tarjoa rahoituslaitos, vaan netin kautta tavoitettu ihminen.

Pikalainaratkaisuja ja toisenlaisiakin kulutusluottoja on viisasta tutkia kuitenkin koroltaan. Ennen luoton ottamista on järkevää tutkia niin ikään luoton ehdot, vaikka pikalaina heti aluksi tuntuisikin asialliselta ja asianmukaiselta.

Vippi on kohtuullisesti hinnoiteltua isompaa lainaa huomattavasti hinnakkaampi luotto. Jos lainanottaja ei tiedä pystyykö pikalainan lyhentämään eräpäivään mennessä lainafirmalle, henkilön on hyvä selvittää onko pikalainafirman luottoehdot pienlainan lyhentämisen suhteen asiallisia. Kun lainan maksuaika ylittyy, eikä pikavippiä pystykään suorittamaan takaisin, luoton korkosumma voi nousta mittavaksi. Siinä tapauksessa muutaman sadan euron laina voi loppujen lopuksi nousta kuluiltaan melkoisen suureksi.

Vaikka pienlainat ovat tänä päivänä aika haluttuja, selvityksen perusteella pelkästään pari % kuluttajista tohtisi ajatella lainaavansa rahaongelmiinsa apua pikaluotolla. Yli 75% kuluttajista ei lainaisi pikavippiä milloinkaan.

Silloin kun luottoa haluaa ottaa, on fiksua kysyä luottoa ensin pankista josta luoton saa melkein joka tapauksessa kohtuulisemmalla kulutasolla ja lisäkustannuksilla kuin muista paikoista. Jos lainarahaa ei omasta pankista myönnetä, kannattaa vertailla eri lainapalvelujen lainojen kustannuksia ja hakea koroltaan edullisin ratkaisu.

Pientä lainaa myöntävät nykyisin lukuisat pikaluottofirmat. Lain uudistuksen seurauksena kalenterivuonna -13 lainayritykset vaadittiin perimään pienlainoistaan ylivoimaisesti pienimääräisempää korkoa kuin aikaisemmin. Kyseisen uudistuksen seurauksena lukuisat pienehköt pikavippiyritykset keskeyttivät pikalainailun ja muut yhtiöt ajautuivat uudistamaan lainaehtonsa ja korkosummansa. Lakimuutoksen vuoksi niin ikään koskaan yleisesti korkealle arvotetut vipit ovat tätä nykyä aika tavalla kohtuuhintaisempia kuluttajille. Lakiuudistuksen vuoksi luottojen rahasummat muodostuivat silti isommiksi, ja esimerkiksi jokusen satasen pikalainaa ei välttämättä monetkaan vippiyritykset myönnä tulevaisuudessa.

Vippi otetaan useimmiten tilanteessa, jos rahaa ei ole melkein lainkaan, eikä sitä myönnetä muualta. Lainasumma lisäksi tykätään saatavaksi hetkessä käytettäväksi. Pikaluottoja lainaavat useimmiten 18-30 vuotiaat ja vähävaraiset ihmiset. Luoton myöntäminen vaatii riittävän iän, vakituisen oleskelun kotimaassa ja muun sopivuuden lainaan. Ennen pikalainan hakemista olisi järkevää tarkistaa, että pikaluoton kykenee lyhentämään luotonantajalle tulevina viikkoina, jos tällä tavoin lainanantaja vaatii.

Korkeakorkoiset pikavipit ovat saaneet aikaiseksi pikalainojen syntymisestä lähtien ankaraa keskustelua. Asennoituminen kalliisiin pikavippeihin on ollut yleisesti lehdissä kutakuinkin pelkästään arvosteleva. Pikalainojen mutkaton ja ripeä lainaaminen ovat saaneet aikaan monelle lainan ottajalle pulmia, sillä pikavippejä ei joissain tapauksissa ole pystytty hoitamaan lainanantajalle tulevina viikkoina. Maksamattomista lainoista on mahdollisesti saattanut tulla vippikierre, jolloin myöhässä olevia pikaluottoja suoritetaan pois uusilla pikalainoilla.

Pikalainat lainataan kun rahaa täytyy saada välittömästi

Pikalainoille on syntynyt toisaalta paljon muunlaisia muunnelmia. Niitä ovat esim. vertaisrahoitus, jossa luottoa ei tarjoa rahoituslaitos, vaan netin kautta tavoitettu henkilö.

Lainavaihtoehtoja ja erityyppisiä kulutuslainoja on hyvä verrata vähintäänkin kuluiltaan. Ennen pikavipin hakemista on järkevää lueskella niin ikään lainan ehdot, siitä huolimatta että lainaratkaisu ensin tuntuisikin halvalta ja sopivalta.

Pienlaina on asiallisesti hinnoiteltua suurempaa lainaa ylivoimaisesti hinnakkaampi lainatuote. Jos lainanottaja ei tiedä kykeneekö luoton lyhentämään ajoissa takaisin, lainaajan on hyvä selvittää onko pikavippiyrityksen yleiset ehdot lainan takaisinmaksun suhteen reiluja. Silloin kun lainan maksuaika ylittyy, eikä pikavippiä pystykään hoitamaan pois, luoton korko saattaa kiivetä huomattavaksi. Silloin melko pienikin lainattu summa voi myöhemmin tulla rahamäärältään erittäin suureksi.

Siitä huolimatta että pienlainat ovatkin yhä aika lailla yleisiä, kyselyn mukaisesti ainoastaan pari % vastanneista voisi harkita lainaavansa rahan puutteeseensa helpotuksen pienlainalla. Neljä viidesosaa suomalaisista ei hakisi vippiä koskaan.

Silloin kun luottoa haluaa ottaa, on järkevää hakea luottoa ensin omasta pankista josta lainan voi ottaa lähes joka tapauksessa kohtuulisemmalla korkotasolla ja muilla kuluilla kuin muista paikoista. Jos lainarahaa ei omasta pankista myönnetä, on fiksua vertailla eri lainapalvelujen luottojen korkoja yms ja hakea koroltaan kohtuuhintainen ratkaisu.

Lainaa haetaan useasti silloin, jos mammonaa ei ole miltei ollenkaan, eikä rahaa saa muistakaan paikoista. Lainattu summa myöskin pyritään saatavaksi liukkaasti tilille. Pikalainoja ottavat yleensä nuoret ja köyhät henkilöt. Pienlainan ottaminen vaatii määrätyn väh. iän, vakituisen oleskelun kotimaassa ja muun sopivuuden luottoon. Ennen pikaluoton hakemista olisi fiksua tarkistaa, että lainasumman pystyy tilittämään pois pian, jos näin lainafirma vaatii.

Pikaluotot ovat synnyttäneet lainojen syntymisestä lähtien ankaraa keskustelua. Asenne hinnakkaisiin pikavippeihin on ollut eri viestimissä miltei yksinomaan kriittinen. Pikalainojen näppärä ja joutuisa saatavuus ovat aiheuttaneet usealle pikalainaajalle vippikierteen, sillä pienlainoja ei usein ole kyetty maksamaan lainanantajalle eräpäivään mennessä. Lyhentämättömistä pikavipeistä on mahdollisesti saattanut saada alkunsa pikavippikierre, jolloin myöhässä olevia rahavelkoja suoritetaan lainanantajalle eri pikavipeillä.

Pieni laina lainataan kun fyrkkaa kaivataan pikaisesti

Pienlainoille on syntynyt toki useita ratkaisuja. Sellaisia ovat muun muassa vertaislainat, jolloin luottoa ei anna rahoitusfirma, vaan internetin kautta kohdattu kuluttaja.

Luottotuotteita ja erityyppisiä lainoja on järkevää vertailla kuitenkin kustannuksiltaan. Ennen pikalainan hakemista on järkevää tarkastaa myöskin lainan ehdot, vaikkakin luotto ensiksi kuulostaisi halvalta ja sopivalta.

Vippi on kohtuullisesti hinnoitettua suurempaa lainaa huomattavasti kalliimpi luotto. Jos lainaaja ei ole varma kykeneekö pikalainan maksamaan pikaisesti lainanantajalle, hänen on fiksua tarkistaa onko pikavippifirman luottoehdot luoton takaisinmaksun suhteen joustavia. Jos maksuaika pitenee, eikä lainaa pysty suorittamaan lainanantajalle, pikavipin korko voi nousta isoksi. Siinä tapauksessa pienehkökin lainattu summa saattaa lopuksi muodostua kustannuksiltaan törkeän huomattavaksi.

Vaikkakin pikavipit ovat vielä aika lailla kysyttyjä, selvityksen mukaisesti ainoastaan kaksi % ihmisistä voisi ajatella lainaavansa rahan tarpeeseensa apua vipillä. Yli 75% henkilöistä ei lainaisi nopeaa lainaa milloinkaan.

Silloin kun lainaa tarvitsee, on fiksua kysyä sitä aluksi omasta pankista josta lainasumman saa lähes joka tapauksessa maltillisemmalla korolla ja muilla lainakuluilla kuin muualta. Silloin kun lainaa ei omasta pankista saa, on fiksua verrata eri lainafirmojen luottojen korkoja yms ja ottaa kustannuksiltaan edullisin ratkaisu.

Pientä lainaa antavat nykypäivänä useat lainayritykset. Lakimuunnoksen tähden kalenterivuonna -13 pikaluottoyhtiöt määrättiin rahastamaan lainoistaan huomattavasti pienempää korkotasoa kuin aiemmin. Kyseisen muutoksen vuoksi jotkin tuntemattomammat pikavippiyritykset sulkivat pikalainailun ja muut firmat päätyivät uudistamaan pikalainasääntönsä ja korkotasonsa. Lakimuunnelman seurauksena myötä aiemmin usein kalliisti arvotetut pienet lainat ovat tätä nykyä aika lailla kohtuuhintaisempia kuluttajille. Lakiuudistuksen myötä vippien rahamäärät kasvoivat silti rahamäärältään isommiksi, ja mm. parin sadan euron vippiä ei tavallisesti monetkaan pienlainapalvelut lainaa tulevina aikoina.

Pienlaina otetaan aika usein siinä tapauksessa, jos valuuttaa ei ole kutakuinkin yhtään, eikä rahaa voi hankkia muistakaan lähteistä. Lainattu rahamäärä niin ikään tykätään saada hetkessä omalle tilille. Pieniä lainoja lainaavat lähinnä alle 30-kymppiset ja varattomat suomalaiset. Pienlainan myöntäminen vaatii tietyn vähimmäisiän, vakituisen asumisen Suomessa ja muun soveltuvuuden pikalainaan. Ennen pienlainan hankkimista on järkevää ottaa selville, että pienlainan on kykenevä lyhentämään lainafirmalle määräajassa, jos tällä tavoin lainoittaja määrää.

Pienet lainat ovat synnyttäneet pikavippien yleistymisestä alkaen tempperamenttistä sanan vaihtoa. Asennoituminen korkeaprosenttisiin vippeihin on ollut melkein aina keskustelupalstoilla melkein ainoastaan arvosteleva. Pikaluottojen näppärä ja joutuisa saaminen ovat synnyttäneet monelle pikalainaajalle vaikeuksia, sillä pienlainoja ei usein ole kyetty suorittamaan lainafirmalle määräajassa. Maksamattomista pikavipeistä on voinut tulla pikaluottokierre, jossa vanhoja rahavelkoja hoidetaan pois eri vipeillä.

Pienlaina vipataan kun fyrkkaa täytyy saada nopeasti

Pikalainoille on kumminkin monia ratkaisuja. Tällaisia ovat esimerkiksi vertaisrahoitus, jossa vippiä ei myönnä lainafirma, vaan netin kautta löydettävä suomalainen.

Pienlainaversioita ja kaikenlaisia kulutuslainoja on hyvä tutkia vähintäänkin koroltaan. Ennen pikaluoton hakemista kannattaa syynätä niin ikään lainaehdot, vaikka pikalaina alun perin näyttäisikin edulliselta ja soveltuvalta.

Pikaluotto on maltillisesti hinnoiteltua kulutuslainaluottoa huomattavasti kalliimpi laina. Jos henkilö ei tiedä pystyykö luoton suorittamaan ajoissa takaisin, lainanottajan kannattaa tarkistaa onko vippiyrityksen yleiset ehdot pikalainan suorittamisen suhteen joustavia. Kun lainan maksuaika ylittyy, eikä lainasummaa kykene tilittämään lainafirmalle, lainan korkosumma voi nousta mittavaksi. Siinä tapauksessa pienehkökin lainattu summa saattaa lopuksi nousta rahamäärältään melkoisen isoksi.

Huolimatta siitä, että pienlainat ovat edelleen melko suosittuja, gallup-kyselyn mukaan ainoastaan pari % ihmisistä saattaisi ajatella lainaavansa rahapulmiinsa helpotuksen pikaluotolla. 4/5 henkilöistä ei ottaisi pikaluottoa koskaan.