Lainaa tekstiviestillä – lainan saaminen on helppoa ja nopeaa

Lainaa tekstiviestillä – lainan saaminen on helppoa ja nopeaa.

Täältä löydät suosituimmat ja kohtuuhintaiset lainat: Lainat – Lainaraha.org

Pikaluottoja lainaavat tänä päivänä lukuisat lainayhtiöt. Lakimuunnoksen takia vuonna 2013 pienlainafirmat asetettiin perimään lainoistaan aika lailla pienimääräisempää korkoprosenttia kuin aikaisemmin. Lain muutoksen vuoksi jotkin pienet lainapalvelut keskeyttivät toimintansa ja muut lainaajat päätyivät uusimaan lainapykälänsä ja korkosummansa. Lain uudistuksen johdosta niin ikään aiemmin useimmiten korkealle hinnoitellut pienet lainat ovat nykyisin huomattavasti edullisempia kuluttajille. Muuttuneen lain myötä pikalainojen rahasummat muodostuivat toisaalta rahamäärältään suuremmiksi, jolloin muun muassa kahden sadan euron pikalainaa ei ehkä kuitenkaan useatkaan pikaluottopalvelut lainaa enää.

Pienlaina valitaan lähinnä tilanteessa, kun rahaa ei ole kutakuinkin lainkaan, eikä sitä saa muultakaan. Laina niin ikään pyritään saatavaksi pikaisesti käyttöön. Pikaluottoja nostavat lähinnä alle kolmekymppiset ja köyhät henkilöt. Vipin ottaminen vaatii määrätyn iän vähintään, pitkään jatkuvan asumisen Suomessa ja muun sopivuuden lainaan. Ennen lainan lainaamista olisi hyvä selvittää, että pikalainan kykenee maksamaan luotonantajalle tulevina viikkoina, jos näin lainafirma edellyttää.

Isokorkoiset pikavipit ovat saaneet aikaiseksi pikavippien syntymisestä lähtien ankaraa arvostelua. Suhtautuminen kalliisiin pieniin lainoihin on ollut yleisesti keskustelupalstoilla miltei yksinomaan kielteinen. Vippien helppo ja joutuisa lainaaminen ovat aiheuttaneet lukemattomalle luoton ottajalle vaikeuksia, sillä pienlainoja ei joskus ole pystytty maksamaan pois eräpäivään mennessä. Maksamattomista lainoista on saattanut syntyä vippikierre, jossa tapauksessa erääntyneitä rahavelkoja suoritetaan luotonantajalle toisilla pikalainoilla.

Pienlaina valitaan silloin kun mammonaa kaivataan nyt

Pikaluotoille on perustettu kumminkin lukuisia muunlaisia muunnelmia. Näitä ovat esim. vertaisrahoitus, jossa tapauksessa luottoa ei tarjoa pankki, vaan internetin kautta tavoitettu henkilö.

Pikavippituotteita ja erilaisia pikalainoja on järkevää verrata joka tapauksessa koroltaan. Ennen vipin ottamista on fiksua tutkia lisäksi lainan ehdot, siitä huolimatta että pikalaina heti aluksi näyttäisikin edulliselta ja soveltuvalta.

Vippi on asiallisesti hinnoitettua suurempaa lainaa paljon hinnakkaampi luottotuote. Jos lainaaja ei ole varma kykeneekö lainan suorittamaan määräajassa lainafirmalle, lainaajan on viisasta selvittää onko pikalainafirman yleiset ehdot pienlainan lyhentämisen suhteen asiallisia. Kun lainan maksuaika ylittyy, eikä lainaa kykene hoitamaan lainafirmalle, luoton korkosumma saattaa kiivetä mittavaksi. Siinä tapauksessa muutaman sadan euron laina saattaa myöhemmin nousta rahamäärältään melkoisen mittavaksi.

Siitä huolimatta että vipit ovatkin nykyäänkin jonkin verran haluttuja, tutkimuksen perusteella pelkästään pari prosenttia vastanneista tohtisi pohdiskella ottavansa rahan puutteeseensa helpotusta pikavipillä. Yli 3/4 vastanneista ei hakisi nopeaa lainaa milloinkaan.

Silloin kun lainarahaa tarvitsee, on järkevää hakea luottoa aluksi omasta pankista josta lainan voi ottaa lähestulkoon joka tapauksessa maltillisemmalla korkotasolla ja lisälainakuluilla kuin muusta paikasta. Siinä tapauksessa kun lainarahaa ei omasta pankista myönnetä, on järkevää vertailla eri lainoittajien lainojen korkoja yms ja valita kustannuksiltaan paras ratkaisu.

Pienlainoja myöntävät nykyaikana monet lainafirmat. Lakimuutoksen takia kalenterivuonna 2013 pikaluottofirmat määrättiin valkomaan pikalainoistaan aika lailla pienempää korkoprosenttia kuin aikaisemmin. Laissa määrätyn uudistuksen vuoksi monet pienehköt pienlainafirmat kuolettivat lainapalvelunsa ja jäljelle jääneet firmat päätyivät uusimaan pienlainavaatimuksensa ja korkosummansa. Lakimuunnelman takia myöskin koskaan tavallisesti korkealle hinnoitetut vipit ovat tällä hetkellä paljon edullisempia asiakkaille. Uudistuksen vuoksi pikaluottojen rahasummat tulivat kuitenkin rahamäärältään suuremmiksi, joten vaikkapa muutaman satasen vippiä ei joka tapauksessa useatkaan pikalainayhtiöt lainaa enää.

Pieni laina otetaan useimmiten siinä tapauksessa, kun fyrkkaa ei ole lähestulkoon ollenkaan, eikä luottoa myönnetä muista lähteistä. Raha myös vaaditaan ottaa aivan pian pankkitilille. Pikalainoja lainaavat yleensä alle 30-kymppiset ja köyhät kuluttajat. Pienlainan saaminen edellyttää tietyn iän vähintään, pitkään jatkuvan asumisen kotimaassa ja muun soveltuvuuden pienlainaan. Ennen luoton lainaamista on fiksua varmistaa, että pikaluoton kykenee tilittämään lainafirmalle laina-aikana, jos näin lainoittaja edellyttää.

Isokorkoiset lainat ovat saaneet aikaan pikavippien perustamisesta alkaen kiihkomielistä sanan vaihtoa. Asenne kalliisiin vippeihin on ollut tavallisesti uutisissa likimain yksinomaan kielteinen. Luottojen kätevä ja joutuisa saaminen ovat synnyttäneet monelle luoton ottajalle pulmia, sillä pienlainoja ei aina ole pystytty tilittämään myöhemmin laina-aikana. Näistä pikavipeistä on voinut saada alkunsa pikavippikierre, jossa tapauksessa myöhästyneitä kulutusluottoja suoritetaan pois toisilla vipeillä.

Pikalaina haetaan siinä tapauksessa kun fyrkkaa tarvitaan pian

Pikaluotoille on olemassa toisaalta monia eri muunnelmia. Sellaisia ovat muun muassa vertaisrahoitus, jossa tapauksessa luottoa ei tarjoa rahoitusfirma, vaan verkon kautta löydettävä kuluttaja.

Vippivaihtoehtoja ja toisenlaisiakin lainoja on hyvä tutkia kuitenkin korkotasoltaan. Ennen vipin hankkimista on hyvä tarkastaa lisäksi luottoehdot, jos kohta laina alun perin vaikuttaisi edulliselta ja asianmukaiselta.

Pikalaina on asiallisesti hinnoiteltua suurempaa lainaa huomattavasti hinnakkaampi luotto. Jos henkilö ei tiedä kykeneekö lainan suorittamaan lyhyessä ajassa lainafirmalle, henkilön on järkevää selvittää onko pikavippifirman lainaehdot pienlainan takaisinmaksun suhteen joustavia. Jos maksuaika pitenee, eikä lainaa pystykään tilittämään lainanantajalle, lainan korko saattaa nousta mittavaksi. Tällöin parin sadan lainasumma voi myöhemmin nousta rahamäärältään todella suureksi.

Jos kohta pienlainat ovatkin tänä päivänä kohtalaisen suosittuja, selvityksen perusteella ainoastaan pari % henkilöistä voisi ajatella ottavansa rahan puutteeseensa helpotuksen pikalainalla. 4/5 ihmisistä ei hakisi pikalainaa ikinä.

Jos lainarahaa haluaa ottaa, on hyvä kysyä sitä aluksi omasta pankista josta lainan saa lähes joka tapauksessa maltillisemmalla kulutasolla ja lisälainakuluilla kuin muusta paikasta. Silloin kun luottoa ei omasta pankista saa, on fiksua verrata eri lainoittajien luottojen kustannuksia ja valita korkotasoltaan paras ratkaisu.