Lainan saa tilille nopeasti

Nykyisin pieniä lainoja lainataan lukumäärältään vähemmässä määrin kuin aikaisemmin, mutta lainat ovat kuitenkin hyvin usein aika tavalla suurempia. Jokatapauksessa lähes kuka tahansa saa lainaa nopeasti jos vain hänen luottotietonsa ovat kunnoss. Lain uudistuksen johdosta valittavana ei ole erityisen runsaasti tänään esimerkiksi likimain satasen pikalainoja. Aiemmin keskiarvoinen nopea laina oli parisataa euroa, ja se hoidettiin takaisin likimain 30 vuorokaudessa.

Pikavippi haetaan useimmiten siinä tapauksessa, jos fyrkkaa ei ole lähes lainkaan, eikä luottoa voi hankkia pankista. Lainaraha myös vaaditaan saada pikaisesti tilille. Pikalainoja ottavat tavallisesti nuoret ja köyhät suomalaiset. Lainan ottaminen vaatii määrätyn väh. iän, jatkuvan asumisen täällä ja kelpoisuuden luottoon. Ennen pikavipin hakemista on hyvä tarkistaa, että lainasumman on kykenevä tilittämään lainanantajalle pian, jos tällä tavoin lainanantaja vaatii.

Pikavipit ovat saaneet aikaiseksi niiden yleistymisestä alkaen raivoisaa sanan vaihtoa. Asenne hinnakkaisiin pienlainoihin on ollut monissa keskustelupalstoilla kutakuinkin pelkästään kriittinen. Pikalainojen helppo ja liukas lainaus ovat synnyttäneet lukemattomalle pikalainaajalle vippikierteen, sillä pikavippejä ei välttämättä ole kyetty maksamaan myöhemmin määräajassa. Lyhentämättömistä pikalainoista on mahdollisesti saattanut muodostua vippikierre, jossa tapauksessa entisiä pikaluottoja hoidetaan lainafirmalle uusilla pikavipeillä.

Pikavipeille on olemassa kumminkin lukuisia ratkaisuja. Noita ovat esim. vertaisrahoitus, jolloin lainarahaa ei tarjoa lainayritys, vaan verkon avulla löydettävä ihminen.

Pieniä luottoja antavat nykypäivänä lukuisat lainayhtiöt. Lakimuutoksen tähden kalenterivuonna 2013 pienlainayritykset määrättiin rahastamaan lainoistaan ylivoimaisesti pienempää korkoprosenttia kuin aiemmin. Laissa tehdyn uudistuksen seurauksena monet pienehköt pikaluottoyritykset lakkauttivat lainapalvelunsa ja jäljelle jääneet firmat joutuivat uudistamaan lainapykälänsä ja korkosummansa. Lakimuutoksen takia myöskin aiemmin usein hinnakkaasti hinnoitetut pikaluotot ovat tällä hetkellä paljon kohtuuhintaisempia asiakkaalle. Muutoksen vuoksi pikaluottojen summat tulivat kuitenkin suuremmiksi, joten vaikkapa parin sadan euron lainaa ei aina monetkaan lainayritykset myönnä tulevina aikoina.

Pikalainaversioita ja erityyppisiä pikavippejä kannattaa tutkia joka tapauksessa koroltaan. Ennen luoton hankkimista on fiksua lukea niin ikään luottoehdot, siitä huolimatta että luotto ensi tuntumalta tuntuisikin asialliselta ja soveliaalta.

Pikalaina on edullisesti hinnoitettua isompaa lainaa ylivoimaisesti kalliimpi luotto. Jos asiakas ei tiedä pystyykö pikavipin maksamaan lyhyessä ajassa lainanantajalle, hänen on viisasta tarkistaa onko vippiyrityksen luottoehdot pikalainan suorittamisen suhteen rehtejä. Silloin kun maksuaika pitenee, eikä lainasummaa kykene hoitamaan lainafirmalle, luoton korkosumma voi kiivetä mittavaksi. Tällöin muutaman sadan euron lainattu summa voi loppujen lopuksi nousta kustannuksiltaan todella mittavaksi.

Pieni laina voi olla helppo konsti akuuttiin rahapulaan siinä tapauksessa, jos palkanmaksupäivä on 2 viikon sisällä. Vipeillä ei milloinkaan ole viisasta ryhtyä maksamaan myöhässä olevia rahavelkoja. Vaikkakin pikavipin vippaaminen on yksinkertaista, on hyvä selvittää että pikaluoton myöskin on kykenevä maksamaan vaaditussa takaisinmaksuajassa lainanantajalle. Jos pikalaina synnyttää hankaluuksia hoitaa pois, on hyvä ottaa yhteyttä vippiyritykseen ja sopia maksujärjestelyistä.