Mistä lainaa nopeasti ja edullisesti?

Mistä lainaa nopeasti ja edullisesti?

Täältä löydät suosituimmat ja kohtuuhintaiset lainat: Lainat – Lainaraha.org

Pikavippejä myöntävät tänään lukuisat pikavippipalvelut. Lakimuunnoksen takia kalenterivuonna -13 vippiyritykset pakotettiin rahastamaan lainoistaan aika tavalla vähäisempää korkoprosenttia kuin ennen. Laissa kirjatun muutoksen seurauksena monet toimivat pikalainaviritelmät keskeyttivät palvelunsa ja jäljelle jääneet lainaajat olivat pakotettuja uudistamaan pikaluottosääntönsä ja korko%:nsa. Lain muunnelman seurauksena niin ikään ennen hyvin usein korkealle arvotetut pienlainat ovat nykyisin aika tavalla edullisempia asiakkaille. Lakiuudistuksen myötä pikaluottojen rahamäärät tulivat kumminkin rahamäärältään suuremmiksi, joten muun muassa kahden satasen lainaa ei tavallisesti useatkaan vippiyritykset tarjoa tulevina aikoina.

Pikalaina valitaan aika usein tilanteessa, jos valuuttaa ei ole melkein yhtään, eikä käteistä myönnetä muistakaan lähteistä. Raha niin ikään toivotaan ottaa aivan pian tilille. Pikalainoja hakevat tavallisesti nuorehkot ja vähävaraiset kuluttajat. Pikavipin myöntäminen vaatii riittävän vähimmäisiän, vakituisen asumisen kotimaassa ja kelpoisuuden luottoon. Ennen luoton hankkimista olisi hyvä ottaa selville, että pikalainan pystyy maksamaan lainafirmalle pian, jos näin lainafirma edellyttää.

Korkeakorkoiset pikalainat ovat aiheuttaneet vippien syntymisestä alkaen ankaraa arvostelua. Suhtautuminen korkeakorkoisiin vippeihin on ollut yleisesti viestimissä kutakuinkin pelkästään arvosteleva. Luottojen näppärä ja nopea saatavuus ovat aiheuttaneet monelle lainan ottajalle velkaongelmia, sillä lainoja ei usein ole pystytty hoitamaan myöhemmin määräajassa. Tuollaisista vipeistä on mahdollisesti saattanut tulla vippikierre, jossa myöhässä olevia kulutusluottoja maksetaan lainafirmalle muilla pikalainoilla.

Pienlaina vipataan silloin kun fyrkkaa tarvitaan helposti

Pikaluotoille on syntynyt toisaalta paljon vaihtoehtoja. Noita ovat vaikkapa vertaisluotot, jossa lainaa ei lainaa rahoitusyritys, vaan netin avulla löydettävä suomalainen.

Pikalainavaihtoehtoja ja suurta määrää kulutuslainoja on fiksua verrata kuitenkin kuluiltaan. Ennen pikaluoton hakemista on fiksua tarkastaa myöskin luottoehdot, vaikkakin lainaratkaisu ensiksi kuulostaisi edulliselta ja tyydyttävältä.

Pikavippi on halvemmin hinnoiteltua suurempaa lainaa aika tavalla kalliimpi lainatuote. Jos henkilö ei tiedä pystyykö pikavipin hoitamaan määräajassa lainanantajalle, lainaajan on hyvä tarkistaa onko vippiyrityksen yleiset ehdot lainan takaisinmaksun suhteen reiluja. Jos lainan maksuaika ylittyy, eikä pikalainaa kykene lyhentämään lainafirmalle, pikavipin korko voi kiivetä isoksi. Tällöin muutaman sadan euron luotto saattaa myöhemmin nousta kuluiltaan melkoisen isoksi.

Jos kohta pikavipit ovat vielä kohtuullisen suosittuja, kyselyn perusteella ainoastaan pari prosenttia suomalaisista tohtisi pohdiskella hakevansa rahan tarpeeseensa avun pikalainalla. Yli 75% ihmisistä ei ottaisi pikaluottoa missään tapauksessa.

Siinä tapauksessa kun lainarahaa tarvitsee, on viisasta hakea lainaa ensin omasta pankista josta lainasumman voi ottaa lähestulkoon joka tapauksessa kohtuulisemmalla kulutasolla ja lisäkuluilla kuin muista paikoista. Siinä tapauksessa kun luottoa ei omasta pankista myönnetä, kannattaa vertailla eri lainapalvelujen lainojen kustannuksia ja lainata kuluiltaan sopiva vaihtoehto.

Pikavippejä tarjoavat tätä nykyä monet rahoittajayritykset. Lain uudistuksen tähden vuonna 2013 lainayritykset käskettiin rahastamaan pikavipeistään ylivoimaisesti pienempää korkoa kuin ennen. Tämän uudistuksen johdosta monet epämääräiset pikaluottopalvelut sulkivat toimintansa ja muut yritykset ajautuivat uusimaan pikalainaasetuksensa ja korkosummansa. Lakiuudistuksen vuoksi myöskin ennen monesti hinnakkaasti hinnoitellut vipit ovat nykyisin aika tavalla halvempia kuluttajille. Lakiuudistuksen myötä pikavippien rahasummat muodostuivat silti suuremmiksi, joten vaikkapa jokusen sadan lainarahaa ei ehkä kuitenkaan useatkaan vippipalvelut anna jatkossa.

Pikaluotto haetaan monesti silloin, jos käteistä ei ole melkein ollenkaan, eikä lainaa myönnetä muista lähteistä. Lainattu rahamäärä myöskin pyritään saada aivan kohta käyttöön. Pienlainoja ottavat useissa tapauksissa nuoret ja rahattomat suomalaiset. Luoton saaminen vaatii määrätyn iän, pysyvän oleskelun täällä ja kelpoisuuden lainaan. Ennen pikaluoton hakemista olisi fiksua ottaa selville, että pikavipin kykenee maksamaan lainafirmalle seuraavina viikkoina, jos näin lainafirma määrää.

Nopeat lainat ovat synnyttäneet niiden perustamisesta lähtien raivoisaa sanan vaihtoa. Suhtautuminen kalliisiin pikalainoihin on ollut monissa viestimissä lähestulkoon ainoastaan kriittinen. Vippien näppärä ja ripeä lainaus ovat synnyttäneet monelle pikavippaajalle ongelmia, sillä lainoja ei joissain tapauksissa ole pystytty hoitamaan lainanantajalle laina-aikana. Tällaisista lainoista on voinut syntyä pikavippikierre, jossa erääntyneitä pikaluottoja hoidetaan luotonantajalle uusilla pikaluotoilla.

Pikavipit haetaan jos käteistä täytyy saada nyt

Pienlainoille on syntynyt kuitenkin useita vaihtoehtoja. Niitä ovat esimerkiksi vertaisrahoitus, jolloin lainarahaa ei anna lainayritys, vaan internetin avulla tavoitettu yksityishenkilö.

Pienlainatuotteita ja muitakin luottoja on hyvä tutkia edes koroltaan. Ennen lainan hakemista on järkevää lueskella myös luottoehdot, vaikka lainaratkaisu ensi tuntumalta vaikuttaisi edulliselta ja sopivalta.

Pikalaina on kohtuullisesti hinnoiteltua isompaa lainaa paljon kalliimpi laina. Jos henkilö ei tiedä kykeneekö lainan lyhentämään lyhyessä ajassa lainafirmalle, lainaajan on hyvä tarkistaa onko pikavippifirman lainaehdot pikavipin lyhentämisen suhteen asiallisia. Kun maksuaika pitenee, eikä lainasummaa kykenekään lyhentämään takaisin, pikalainan korko voi kiivetä mittavaksi. Silloin melko pienikin lainasumma voi loppujen lopuksi nousta rahamäärältään melkoisen suureksi.

Vaikka pienlainat ovat vieläkin aika kysyttyjä, selvityksen mukaan pelkästään kaksi prosenttia ihmisistä saattaisi pohdiskella ottavansa rahapulaansa ratkaisun pikaluotolla. Yli 3/4 kuluttajista ei ottaisi vippiä koskaan.

Siinä tapauksessa kun luottoa haluaa ottaa, on järkevää hakea luottoa ensin pankista josta lainasumman saa melkein aina kohtuulisemmalla korkotasolla ja muilla lainakuluilla kuin muualta. Silloin kun luottoa ei pankista saa, on järkevää verrata eri lainafirmojen luottojen korkoja yms ja valita korkotasoltaan edullisin ratkaisu.