Nettilainat – pyydä lainatarjous

Nettilainat ovat hyvä vaihtoehto useissa tapauksissa. Nettilainoista kannattaa pyytää aina lainatarjous. Edullista lainaa lainataan useasti olosuhteissa, kun rahaa ei ole kutakuinkin lainkaan, eikä sitä voi hankkia muualta. Raha niin ikään tykätään saada aivan pian käytettäväksi. Pienlainoja lainaavat useissa tapauksissa nuoret ja rahattomat kuluttajat. Luoton lainaaminen vaatii määrätyn vähimmäisiän, vakituisen asumisen täällä ja kelpoisuuden lainaan. Ennen pikavipin hakemista on hyvä ottaa selville, että lainan kykenee lyhentämään luotonantajalle pian, jos tällä tavoin lainafirma vaatii.

Pikaluotot ovat aiheuttaneet pikavippien yleistymisestä lähtien ankaraa sanan vaihtoa. Suhtautuminen hinnakkaisiin pieniin lainoihin on ollut tavallisesti uutisissa lähes ainoastaan negatiivinen. Pikalainojen vaivaton ja liukas lainaus ovat saaneet aikaan usealle lainaajalle ongelmia, sillä pikavippejä ei monesti ole kyetty tilittämään pois vaaditussa ajassa. Tällaisista pikavipeistä on saattanut saada alkunsa pikaluottokierre, jossa tapauksessa erääntyneitä rahavelkoja suoritetaan pois muilla pikavipeillä.

Nettilainaa haetaan silloin kun valuuttaa on pakko saada helposti

Pienlainoille on olemassa toisaalta monia vaihtoehtoja. Sellaisia ovat esim. vertaisrahoitus, jossa tapauksessa lainarahaa ei tarjoa pankki, vaan verkon avulla löydettävä yksityishenkilö.

Pienlainatuotteita ja kaikenlaisia luottoja on järkevää verrata kuitenkin kuluiltaan. Ennen lainan ottamista kannattaa syynätä samoin lainan ehdot, vaikkakin lainaratkaisu aluksi tuntuisikin halvalta ja sopivalta.

Vippi on asiallisesti hinnoiteltua suurempaa lainaa paljon kalliimpi luottotuote. Jos lainaaja ei tiedä pystyykö lainan lyhentämään nopeasti lainanantajalle, hänen on hyvä tarkistaa onko pikalainayrityksen yleiset ehdot pienlainan suorittamisen suhteen joustavia. Kun lainan maksuaika pitenee, eikä vippiä kykene suorittamaan pois, pikavipin korko saattaa nousta huomattavaksi. Tällöin vaatimatonkin lainasumma voi lopuksi muodostua kustannuksiltaan erittäin mittavaksi.

Huolimatta siitä, että pikavipit ovatkin yhä jonkin verran suosittuja, gallup-kyselyn mukaisesti vain 2 prosenttia henkilöistä voisi miettiä hakevansa rahapulmiinsa helpotuksen pikavipillä. Yli 75% suomalaisista ei ottaisi pikalainaa ikinä.

Silloin kun lainarahaa haluaa ottaa, on viisasta hakea lainaa aluksi pankista josta luoton saa lähes joka tapauksessa kohtuulisemmalla kulutasolla ja lisälainakuluilla kuin muusta paikasta. Siinä tapauksessa kun lainaa ei pankista myönnetä, on viisasta verrata eri lainafirmojen luottojen korkoja yms ja ottaa korkotasoltaan edullisin ratkaisu.

Pikavippejä antavat tätä nykyä monet rahoittajayritykset. Lain uudistuksen vuoksi vuonna 2013 lainapalvelut vaadittiin perimään pikalainoistaan aika lailla pienimääräisempää korkoprosenttia kuin aikaisemmin. Lain uudistuksen seurauksena lukuisat epämääräiset pikalainaviritelmät lopettivat lainapalvelunsa ja muut yhtiöt ajautuivat korjaamaan pienlainaehtonsa ja korko%:nsa. Lakimuunnelman vuoksi niin ikään ennen useissa tapauksissa kalliisti arvotetut pikalainat ovat tällä hetkellä paljon halvempia asiakkaalle. Uudistuksen kera pikalainojen rahasummat muodostuivat toisaalta suuremmiksi, jolloin vaikkapa kahden sadan euron lainarahaa ei välttämättä monetkaan pienlainayritykset lainaa tulevina aikoina.

Pikalaina lainataan tavallisesti silloin, kun rahaa ei ole miltei yhtään, eikä käteistä saa pankista. Laina myös tykätään ottaa pikapuoliin pankkitilille. Pikalainoja lainaavat useimmiten alle kolmekymppiset ja rahattomat kuluttajat. Vipin saaminen vaatii määrätyn iän vähintään, vakituisen oleskelemisen kotimaassa ja muun sopivuuden pikalainaan. Ennen pikavipin hakemista olisi aiheellista ottaa selville, että lainasumman pystyy hoitamaan lainafirmalle seuraavina viikkoina, jos tällä tavoin lainanantaja määrää.

Pikavipit ovat saaneet aikaiseksi lainojen syntymisestä lähtien kiukkuista sanan vaihtoa. Asennoituminen kalliisiin vippeihin on ollut eri lehdissä melkein yksinomaan moitiskeleva. Pikaluottojen vaivaton ja joutuisa saatavuus ovat synnyttäneet usealle lainan ottajalle ongelmia, sillä luottoja ei monesti ole kyetty lyhentämään lainanantajalle laina-aikana. Tällaisista lainoista on voinut kehittyä pikaluottokierre, jossa myöhästyneitä pikalainoja suoritetaan lainafirmalle eri pikavipeillä.

Vipeille on perustettu toki runsaasti vaihtoehtoja. Sellaisia ovat mm. vertaisluotot, jossa tapauksessa luottoa ei tarjoa pankki, vaan verkon avulla tavoitettu kuluttaja.

Luottotuotteita ja monia pikalainoja on viisasta verrata ainakin korkotasoltaan. Ennen pikalainan ottamista on fiksua lukea myöskin luoton ehdot, vaikka laina heti aluksi näyttäisikin asialliselta ja asianmukaiselta.

Vippi on asiallisesti hinnoiteltua kulutuslainaluottoa huomattavasti hinnakkaampi laina. Jos lainanottaja ei tiedä pystyykö luoton hoitamaan ajoissa takaisin, asiakkaan on hyvä selvittää onko pikalainafirman lainaehdot pienlainan lyhentämisen suhteen joustavia. Silloin kun lainan maksuaika ylittyy, eikä pikalainaa kykenekään lyhentämään lainanantajalle, luoton korkosumma voi kiivetä isoksi. Silloin muutaman sadan euron lainasumma voi lopuksi muodostua rahamäärältään hyvin suureksi.

Jos kohta pikaluotot ovatkin tänä päivänä kohtuullisen haluttuja, gallup-kyselyn mukaan ainoastaan 2 prosenttia vastanneista voisi harkita ottavansa rahapulaansa helpotuksen pikavipillä. Yli 75% suomalaisista ei lainaisi nopeaa lainaa koskaan.

Jos lainarahaa haluaa ottaa, on viisasta kysyä lainaa aluksi pankista josta lainan voi saada lähestulkoon aina maltillisemmalla korkotasolla ja lisälainakuluilla kuin muualta. Silloin kun lainaa ei pankista saa, on viisasta verrata eri lainapalvelujen lainojen korkoja yms ja valita kuluiltaan kohtuuhintainen vaihtoehto.

Pikalaina lainataan tavallisesti silloin, jos fyrkkaa ei ole lähes ollenkaan, eikä sitä myönnetä pankista. Rahat myöskin pyritään saada aivan pian omalle tilille. Pienlainoja hakevat useasti 18-28 vuotiaat ja köyhät ihmiset. Lainan myöntäminen edellyttää riittävän vähimmäisiän, jatkuvan oleskelun Suomessa ja kelpoisuuden pikalainaan. Ennen pikaluoton hakemista on järkevää tehdä varmaksi, että pikaluoton pystyy maksamaan takaisin seuraavina viikkoina, jos näin lainanantaja vaatii.

Korkeakorkoiset lainat ovat synnyttäneet pikavippien perustamisesta lähtien raivoisaa kritiikkiä. Asenne hinnakkaisiin vippeihin on ollut hyvin usein uutisissa melkein vain negatiivinen. Pikalainojen vaivaton ja nopea lainaus ovat saaneet aikaan usealle pikalainaajalle ongelmia, sillä pikalainoja ei joissain tapauksissa ole kyetty suorittamaan luotonantajalle määräajassa. Maksamattomista vipeistä on saattanut muodostua pikalainakierre, jolloin aikaisempia rahavelkoja tilitetään lainanantajalle uusilla pikalainoilla.

Lainaa netistä valitaan siinä tapauksessa kun fyrkkaa täytyy saada pikaisesti

Pienlainoille on syntynyt kumminkin useita ratkaisuja. Näitä ovat esimerkiksi vertaislainat, jossa lainarahaa ei anna lainafirma, vaan internetin avulla tavoitettu ihminen.

Pikalainaratkaisuja ja monia pikavippejä kannattaa tutkia kuitenkin kuluiltaan. Ennen pikavipin hakemista on hyvä syynätä niin ikään luoton ehdot, huolimatta siitä, että lainavaihtoehto ensin tuntuisikin kohtuuhintaiselta ja sopivalta.

Pikaluotto on kohtuullisesti hinnoiteltua suurempaa lainaa aika lailla kalliimpi lainatuote. Jos lainanottaja ei tiedä pystyykö luoton suorittamaan lyhyessä ajassa takaisin, lainanottajan on järkevää selvittää onko vippiyrityksen yleiset ehdot lainan lyhentämisen suhteen rehtejä. Jos lainan maksuaika ylittyy, eikä pikalainaa pysty maksamaan takaisin, lainan korkosumma voi kiivetä huomattavaksi. Siinä tapauksessa melko pienikin lainattu summa saattaa loppujen lopuksi nousta kuluiltaan melkoisen isoksi.

Huolimatta siitä, että pienet lainat ovatkin edelleen aika yleisiä, gallup-kyselyn perusteella ainoastaan kaksi % suomalaisista voisi miettiä lainaavansa rahan tarpeeseensa avun pikalainalla. 4/5 ihmisistä ei hakisi nopeaa lainaa missään tapauksessa.

Jos luottoa haluaa ottaa, on fiksua kysyä lainaa aluksi omasta pankista josta lainasumman saa melkein aina kohtuulisemmalla kulutasolla ja muilla kuluilla kuin muusta paikasta. Silloin kun luottoa ei omasta pankista saa, on fiksua verrata eri lainafirmojen lainojen korkoja yms ja lainata kuluiltaan sopiva ratkaisu.

Pikaluottoja tarjoavat nykyaikana useat rahoittajayritykset. Lakimuunnoksen takia vuonna 2013 pikaluottofirmat velvoitettiin rahastamaan vipeistään aika tavalla vähäisempää korkosummaa kuin aikaisemmin. Lain uudistuksen johdosta monet epämääräiset pikalainaviritelmät sulkivat palvelunsa ja jäljelle jääneet yhtiöt ajautuivat korjaamaan pienlainasääntönsä ja korkoprosenttinsa. Lain muunnelman tähden lisäksi koskaan useissa tapauksissa korkealle arvotetut pienlainat ovat tänään aika tavalla kohtuuhintaisempia kuluttajille. Uuden lain vuoksi lainojen rahamäärät kasvoivat kuitenkin määrältään suuremmiksi, jolloin muun muassa kahden satasen luottoa ei tavallisesti monetkaan pikavippiyhtiöt tarjoa enää.

Pikavippi valitaan tavallisesti olosuhteissa, kun käteistä ei ole juuri lainkaan, eikä luottoa voi hankkia muistakaan paikoista. Lainattu rahamäärä niin ikään vaaditaan saada nopeasti käyttöön. Pienlainoja ottavat useissa tapauksissa nuoret ja köyhät henkilöt. Lainan myöntäminen edellyttää tietyn vähimmäisiän, jatkuvan oleskelemisen kotimaassa ja kelpoisuuden pienlainaan. Ennen luoton lainaamista olisi fiksua tarkistaa, että lainan pystyy maksamaan pois pian, jos tällä tavoin lainafirma edellyttää.

Isokorkoiset lainat ovat aiheuttaneet lainojen perustamisesta lähtien kiivasta kritiikkiä. Asennoituminen korkeaprosenttisiin pienlainoihin on ollut tavallisesti medioissa lähestulkoon pelkästään kriittinen. Lainojen vaivaton ja joutuisa vippaaminen ovat synnyttäneet monelle lainan ottajalle vippikierteen, sillä pikavippejä ei joissain tapauksissa ole kyetty hoitamaan pois vaaditussa ajassa. Tällaisista vipeistä on saattanut tulla pikalainakierre, jolloin entisiä pikalainoja maksetaan lainafirmalle toisilla pikavipeillä.

Lainaa vipataan jos hilloa tarvitaan nyt

Pienlainoille on toki runsaasti muunlaisia versioita. Niitä ovat esim. vertaisluotot, jossa pikalainaa ei anna rahoitusyritys, vaan internetin kautta kohdattu ihminen.

Pienlainaratkaisuja ja muitakin pienlainoja on fiksua tutkia ainakin koroltaan. Ennen lainan lainaamista kannattaa tutkia myöskin lainan ehdot, vaikka pikavippi ensin vaikuttaisi kohtuuhintaiselta ja soveliaalta.

Vippi on edullisesti hinnoiteltua isompaa lainaa huomattavasti kalliimpi luotto. Jos henkilö ei ole varma pystyykö lainan maksamaan pikaisesti lainanantajalle, asiakkaan on hyvä selvittää onko pikavippiyrityksen yleiset ehdot pikavipin takaisinmaksun suhteen joustavia. Kun lainan maksuaika ylittyy, eikä lainaa pystykään hoitamaan pois, pikalainan korko saattaa kiivetä suureksi. Siinä tapauksessa parin sadan lainasumma voi myöhemmin nousta rahamäärältään hyvin mittavaksi.

Vaikkakin pienet lainat ovatkin vieläkin kohtalaisen haluttuja, tutkimuksen mukaisesti vain pari prosenttia ihmisistä tohtisi pohdiskella hakevansa rahapulmiinsa apua pikavipillä. 4/5 kuluttajista ei hakisi pikavippiä koskaan.