Vakuudeton laina – lainaa ilman vakuuksia

Vakuudeton laina – lainaa ilman vakuuksia.

Täältä löydät suosituimmat ja kohtuuhintaiset lainat: Lainat – Lainaraha.org

Pieniä luottoja antavat tänään useat pikaluottoyhtiöt. Lain muutoksen tähden vuonna 2013 pikalainayhtiöt määrättiin rahastamaan pikkulainoistaan ylivoimaisesti pienimääräisempää korkoprosenttia kuin aikaisemmin. Kyseisen muutoksen tähden useat pienet pienlainafirmat lopettivat pikalainailun ja loput yritykset joutuivat uudistamaan pikalainaasetuksensa ja korkotasonsa. Lakimuutoksen tähden takia aikaisemmin monesti korkealle hinnoitetut pikaluotot ovat nykypäivänä huomattavasti kohtuuhintaisempia ihmisille. Uudistuksen kera pikalainojen rahamäärät muuttuivat kuitenkin suuremmiksi, joten vaikkapa 2 sadan euron luottoa ei tavallisesti useatkaan pienlainafirmat myönnä tulevina aikoina.

Pikaluotto lainataan tavallisesti silloin, jos valuuttaa ei ole juuri yhtään, eikä rahaa voi saada muista paikoista. Lainattu summa myös vaaditaan saatavaksi aivan kohta käyttöön. Pieniä lainoja lainaavat useasti nuorehkot ja vähävaraiset henkilöt. Luoton saaminen vaatii riittävän väh. iän, pysyvän elämisen täällä ja muun soveltuvuuden luottoon. Ennen pienlainan hakemista olisi järkevää selvittää, että lainasumman kykenee lyhentämään takaisin seuraavina viikkoina, jos tällä tavoin lainoittaja edellyttää.

Korkeakorkoiset vipit ovat aiheuttaneet pikalainojen perustamisesta alkaen tulista kritiikkiä. Asenne hinnakkaisiin pikavippeihin on ollut eri medioissa miltei yksinomaan moitiskeleva. Pikaluottojen näppärä ja liukas saatavuus ovat synnyttäneet lukuisalle pikalainaajalle ongelmia, sillä pienlainoja ei joissain tapauksissa ole pystytty tilittämään luotonantajalle tulevina viikkoina. Lyhentämättömistä pikalainoista on voinut syntyä pikalainakierre, jolloin myöhässä olevia kulutusluottoja hoidetaan luotonantajalle uusilla vipeillä.

Pieni laina otetaan jos mammonaa pitää saada nyt

Vipeille on syntynyt toisaalta runsaasti ratkaisuja. Näitä ovat mm. vertaisrahoitus, jossa tapauksessa pikalainaa ei myönnä rahoitusyritys, vaan verkon avulla löydettävä suomalainen.

Pikavippiversioita ja kaikenlaisia kulutuslainoja on fiksua vertailla joka tapauksessa koroltaan. Ennen pikalainan hankkimista on hyvä tutkia myös luottoehdot, siitä huolimatta että laina ensi tuntumalta kuulostaisi asialliselta ja sopivalta.

Pikalaina on maltillisesti hinnoitettua suurempaa lainaa aika lailla hinnakkaampi laina. Jos lainanottaja ei tiedä kykeneekö pikavipin maksamaan määräajassa lainanantajalle, asiakkaan on viisasta selvittää onko pikavippifirman luottoehdot pikavipin takaisinmaksun suhteen joustavia. Silloin kun lainan maksuaika pitenee, eikä vippiä pystykään suorittamaan lainafirmalle, luoton korkosumma saattaa nousta huomattavaksi. Siinä tapauksessa muutaman sadan euron lainasumma saattaa lopulta tulla kustannuksiltaan melkoisen mittavaksi.

Vaikka pikavipit ovatkin tänä päivänä aika haluttuja, gallup-kyselyn mukaan ainoastaan kaksi prosenttia henkilöistä saattaisi pohdiskella hakevansa rahaongelmiinsa ratkaisun pikalainalla. Yli 3/4 henkilöistä ei ottaisi vippiä missään tapauksessa.

Jos luottoa haluaa ottaa, on järkevää kysyä lainaa ensin omasta pankista josta luoton voi ottaa melkein joka tapauksessa kohtuulisemmalla kulutasolla ja muilla kustannuksilla kuin muista paikoista. Jos lainaa ei pankista myönnetä, on fiksua verrata eri lainapalvelujen luottojen kuluja ja anoa koroltaan paras vaihtoehto.

Pientä lainaa lainoittavat tätä nykyä monet rahoittajafirmat. Lakimuutoksen seurauksena vuonna 2013 vippiyhtiöt pakotettiin velkomaan vipeistään ylivoimaisesti pienimääräisempää korkoprosenttia kuin koskaan. Kyseisen muutoksen johdosta jotkin epämääräiset vippiyritykset kuolettivat toimintansa ja loput yhtiöt ajautuivat korjaamaan pikaluottopykälänsä ja korkosummansa. Lakiuudistuksen johdosta lisäksi aiemmin tavallisesti korkealle arvotetut vipit ovat nykyaikana huomattavasti edullisempia asiakkaille. Uuden lain myötä pikaluottojen summat tulivat silti suuremmiksi, joten muun muassa parin satasen vippiä ei aina monetkaan pikaluottopaikat anna tulevina aikoina.

Pikavippi lainataan useasti tilanteessa, jos valuuttaa ei ole juuri ollenkaan, eikä käteistä saa muistakaan paikoista. Lainaraha lisäksi pyritään ottaa pikapuoliin tilille. Pieniä lainoja nostavat tavallisesti nuoret ja köyhät kuluttajat. Vipin lainaaminen vaatii tietyn väh. iän, jatkuvan oleskelemisen Suomessa ja muun sopivuuden luottoon. Ennen vipin hankkimista olisi aiheellista varmistaa, että pikavipin pystyy tilittämään pois määräajassa, jos tällä tavoin lainoittaja edellyttää.

Nopeat lainat ovat saaneet aikaan lainojen syntymisestä alkaen runsasta kritiikkiä. Suhtautuminen hinnakkaisiin vippeihin on ollut lähes kaikissa viestimissä lähestulkoon pelkästään arvosteleva. Luottojen kätevä ja joutuisa lainaaminen ovat aiheuttaneet monelle lainaajalle ongelmia, sillä lainoja ei usein ole kyetty suorittamaan myöhemmin vaaditussa ajassa. Näistä vipeistä on saattanut tulla vippikierre, jolloin myöhässä olevia pienlainoja tilitetään lainanantajalle eri pikaluotoilla.

Pieni laina valitaan siinä tapauksessa kun rahaa kaivataan helposti

Pikaluotoille on syntynyt toki monia vaihtoehtoja. Tällaisia ovat esim. vertaislainat, jolloin luottoa ei anna rahoituslaitos, vaan netin kautta löydettävä henkilö.

Luottoversioita ja muitakin pikalainoja on hyvä verrata kuitenkin koroltaan. Ennen luoton lainaamista on hyvä syynätä samoin luoton ehdot, vaikka luotto ensi tuntumalta tuntuisikin edulliselta ja tyydyttävältä.

Pikalaina on halvemmin hinnoiteltua kulutusluottoa ylivoimaisesti hinnakkaampi lainatuote. Jos henkilö ei tiedä pystyykö luoton hoitamaan ajoissa lainanantajalle, lainanottajan on hyvä tarkistaa onko pikavippifirman yleiset ehdot pikalainan suorittamisen suhteen asiallisia. Silloin kun lainan maksuaika pitenee, eikä lainasummaa pysty lyhentämään takaisin, lainan korko saattaa kiivetä suureksi. Siinä tapauksessa pienehkökin lainattu summa saattaa lopuksi kiivetä rahamäärältään törkeän suureksi.

Vaikka pikalainat ovatkin yhä kohtuullisen kysyttyjä, tutkimuksen mukaan pelkästään pari prosenttia kuluttajista saattaisi harkita ottavansa rahapulmiinsa helpotusta pikalainalla. Yli 3/4 kuluttajista ei lainaisi vippiä koskaan.

Silloin kun luottoa haluaa ottaa, on järkevää hakea sitä aluksi pankista josta luoton voi ottaa melkein joka tapauksessa kohtuulisemmalla kulutasolla ja lisäkuluilla kuin muualta. Jos lainarahaa ei pankista saa, on fiksua vertailla eri lainapalvelujen luottojen korkoja yms ja hakea koroltaan kohtuuhintainen vaihtoehto.