Vakuudettomat lainat ja uudet lainat

Nykyään monet vakuudettomat lainat ovat olleet suosiossa ja uudet lainat ovatkin tulleet suosituiksi. Uusi ja nopea laina otetaan useasti silloin, kun valuuttaa ei ole kutakuinkin ollenkaan, eikä luottoa voi hankkia muista lähteistä. Rahat myös tykätään saada aivan pian käyttöön. Pikaluottoja nostavat yleensä 20-30 vuotiaat ja köyhät henkilöt. Pikalainan myöntäminen edellyttää riittävän väh. iän, vakituisen asumisen Suomessa ja muun sopivuuden pikalainaan. Ennen pikaluoton ottamista on aiheellista varmistaa, että pikalainan pystyy suorittamaan luotonantajalle eräpäivään mennessä, jos näin lainanantaja vaatii.

Korkeakorkoiset vipit ovat aiheuttaneet vippien syntymisestä lähtien kiivasta keskustelua. Asenne kalliisiin pieniin lainoihin on ollut melkein aina keskustelupalstoilla kutakuinkin yksinomaan negatiivinen. Pikaluottojen helppo ja joutuisa saaminen ovat aiheuttaneet usealle pikalainaajalle rahavaikeuksia, sillä pikavippejä ei joissain tapauksissa ole kyetty hoitamaan lainanantajalle eräpäivään mennessä. Lyhentämättömistä lainoista on mahdollisesti saattanut tulla pikavippikierre, jossa aikaisempia pienlainoja maksetaan pois muilla vipeillä.

Pikalaina vipataan jos valuuttaa täytyy saada nyt

Pikaluotoille on toki monia muita muunnelmia. Noita ovat muun muassa vertaisrahoitus, jossa vippiä ei tarjoa lainafirma, vaan netin kautta kohdattu ihminen.

Pikalainaversioita ja kaikenlaisia kulutusluottoja on viisasta tutkia ainakin kustannuksiltaan. Ennen pikaluoton lainaamista on viisasta lueskella myös lainaehdot, vaikkakin lainaratkaisu alun perin vaikuttaisi asialliselta ja sopivalta.

Pienlaina on kohtuullisesti hinnoiteltua suurempaa lainaa huomattavasti hinnakkaampi luottotuote. Jos kuluttaja ei tiedä pystyykö pikalainan suorittamaan nopeasti lainanantajalle, lainanottajan on järkevää tarkistaa onko pikalainayrityksen luottoehdot lainan takaisinmaksun suhteen rehtejä. Kun lainan maksuaika ylittyy, eikä luottoa kykene tilittämään pois, luoton korkosumma voi nousta mittavaksi. Siinä tapauksessa parin sadan lainasumma voi lopuksi tulla kuluiltaan erittäin suureksi.

Siitä huolimatta että pikalainat ovat tänä päivänä melko kysyttyjä, kyselyn mukaan vain pari prosenttia kuluttajista saattaisi ajatella ottavansa rahaongelmiinsa helpotusta pikavipillä. 80% henkilöistä ei ottaisi pikalainaa milloinkaan.

Jos luottoa haluaa ottaa, on järkevää hakea luottoa ensin omasta pankista josta lainasumman voi ottaa lähestulkoon joka tapauksessa kohtuulisemmalla korolla ja lisäkustannuksilla kuin muista paikoista. Silloin kun lainaa ei omasta pankista myönnetä, on järkevää vertailla eri lainafirmojen luottojen korkoja yms ja anoa koroltaan edullisin ratkaisu.

Pienlainoja antavat tänään useat rahoitusfirmat. Lain uudistuksen seurauksena vuonna -13 pikaluottoyritykset määrättiin rahastamaan pikkulainoistaan aika lailla vähäisempää korkoa kuin aiemmin. Laissa määrätyn uudistuksen vuoksi useat epämääräiset pienlainafirmat kuolettivat lainapalvelunsa ja muut firmat olivat pakotettuja korjaamaan lainapykälänsä ja korkonsa. Lain muutoksen seurauksena ohella ennen normaalisti törkeästi hinnoitetut pikavipit ovat tällä hetkellä paljon kohtuuhintaisempia asiakkaalle. Lakiuudistuksen kera vippien rahamäärät kasvoivat toisaalta suuremmiksi, joten esimerkiksi muutaman satasen pikalainaa ei tavallisesti useatkaan pikaluottoyritykset myönnä tulevina aikoina.

Vippi haetaan yleensä silloin, kun käteistä ei ole juuri ollenkaan, eikä rahaa saa muultakaan. Laina niin ikään halutaan saada nopeasti omalle tilille. Vippejä nostavat aika usein nuoret ja vähävaraiset ihmiset. Lainan saaminen edellyttää määrätyn vähimmäisiän, pysyvän oleskelemisen täällä ja muun sopivuuden lainaan. Ennen pikalainan hankkimista olisi fiksua ottaa selville, että luoton on kykenevä tilittämään takaisin laina-aikana, jos tällä tavoin lainanantaja määrää.

Nopeat lainat ovat aiheuttaneet pikavippien syntymisestä lähtien tulista sanan vaihtoa. Asenne korkeakorkoisiin pikavippeihin on ollut yleisesti medioissa kutakuinkin vain arvosteleva. Luottojen näppärä ja ripeä saatavuus ovat synnyttäneet lukemattomalle vippaajalle velkaongelmia, sillä luottoja ei välttämättä ole pystytty lyhentämään myöhemmin laina-aikana. Maksamattomista lainoista on saattanut muodostua vippikierre, jossa tapauksessa erääntyneitä pikalainoja suoritetaan pois toisilla vipeillä.

Pikavippi vipataan jos mammonaa on pakko saada heti

Pienlainoille on syntynyt toki lukuisia muita muunnelmia. Sellaisia ovat vaikkapa vertaisrahoitus, jolloin lainaa ei tarjoa lainayritys, vaan internetin kautta kohdattu kuluttaja.

Vippituotteita ja kaikenlaisia luottoja on fiksua vertailla edes kustannuksiltaan. Ennen vipin lainaamista on hyvä tutkia myös luoton ehdot, siitä huolimatta että pikavippi aluksi näyttäisikin kohtuuhintaiselta ja soveltuvalta.

Vippi on halvemmin hinnoitettua kulutuslainaluottoa aika lailla kalliimpi luotto. Jos henkilö ei tiedä pystyykö luoton lyhentämään eräpäivään mennessä luotonantajalle, lainaajan on järkevää tarkistaa onko pikavippiyrityksen luottoehdot pikalainan suorittamisen suhteen rehtejä. Kun maksuaika ylittyy, eikä lainasummaa pysty suorittamaan takaisin, pikalainan korko saattaa nousta huomattavaksi. Silloin pienehkökin lainattu summa voi myöhemmin tulla rahamäärältään hyvin huomattavaksi.

Huolimatta siitä, että pienlainat ovat edelleen melko suosittuja, kyselyn perusteella pelkästään pari % henkilöistä voisi harkita hakevansa rahapulaansa helpotuksen pikalainalla. Neljä viidesosaa kuluttajista ei hakisi vippiä ikinä.

Silloin kun luottoa haluaa ottaa, on fiksua kysyä lainaa ensin omasta pankista josta lainasumman saa lähes aina maltillisemmalla kulutasolla ja lisälainakuluilla kuin muusta paikasta. Siinä tapauksessa kun lainaa ei omasta pankista saa, on järkevää verrata eri lainapalvelujen luottojen kustannuksia ja ottaa korkotasoltaan paras ratkaisu.

Nopea laina lainataan tavallisesti tilanteessa, kun mammonaa ei ole lähestulkoon yhtään, eikä lainaa myönnetä muistakaan paikoista. Raha myös toivotaan saada aivan kohta käytettäväksi. Pikavippejä nostavat usein alle 30-kymppiset ja rahattomat henkilöt. Lainan myöntäminen edellyttää määrätyn iän vähintään, vakituisen oleskelemisen täällä ja kelpoisuuden pienlainaan. Ennen pienlainan lainaamista olisi aiheellista tutkia, että lainan pystyy suorittamaan lainanantajalle laina-aikana, jos näin lainanantaja vaatii.

Pikavipit ovat aiheuttaneet pikavippien yleistymisestä alkaen paljon keskustelua. Suhtautuminen kalliisiin vippeihin on ollut yleisesti uutisissa kutakuinkin pelkästään arvosteleva. Lainojen helppo ja joutuisa saaminen ovat aiheuttaneet monelle vippaajalle vippikierteen, sillä pienlainoja ei joissain tapauksissa ole pystytty lyhentämään lainafirmalle määräajassa. Lyhentämättömistä lainoista on mahdollisesti saattanut viritä pikalainakierre, jossa tapauksessa erääntyneitä kulutusluottoja maksetaan pois muilla pikaluotoilla.

Lainaa heti otetaan kun hilloa pitää saada välittömästi

Pikavipeille on syntynyt toki useita vaihtoehtoja. Noita ovat muun muassa vertaisluotot, jossa vippiä ei lainaa rahoitusyritys, vaan verkon avulla löydettävä ihminen.

Pikavippivaihtoehtoja ja muitakin lainoja on viisasta vertailla vähintäänkin korkotasoltaan. Ennen pikaluoton lainaamista on hyvä tutkia myöskin luoton ehdot, jos kohta laina ensin kuulostaisi asialliselta ja sopivalta.

Pienlaina on asiallisesti hinnoiteltua kulutuslainaluottoa ylivoimaisesti hinnakkaampi lainatuote. Jos lainaaja ei tiedä kykeneekö lainan maksamaan nopeasti lainafirmalle, lainanottajan on viisasta tarkistaa onko vippifirman luottoehdot pikavipin takaisinmaksun suhteen rehtejä. Kun maksuaika ylittyy, eikä pikavippiä pystykään maksamaan pois, pikalainan korkosumma saattaa nousta huomattavaksi. Siinä tapauksessa melko pienikin laina saattaa lopuksi muodostua kuluiltaan erittäin huomattavaksi.

Jos kohta pikavipit ovatkin vielä aika yleisiä, kyselyn perusteella vain pari prosenttia vastanneista saattaisi ajatella hakevansa rahaongelmiinsa helpotuksen pikaluotolla. 4/5 vastanneista ei ottaisi pikavippiä koskaan.

Jos lainarahaa haluaa ottaa, on hyvä kysyä lainaa ensin omasta pankista josta luoton voi saada lähes joka tapauksessa maltillisemmalla korkotasolla ja lisäkustannuksilla kuin muista paikoista. Jos lainaa ei omasta pankista saa, on viisasta vertailla eri lainapalvelujen lainojen kuluja ja ottaa kuluiltaan sopiva ratkaisu.

Pienlainoja lainaavat nykyaikana lukuisat rahoituspalvelut. Lakiuudistuksen myötä vuonna 2013 vippiyhtiöt käskettiin ottamaan lainoistaan paljon pienempää korkotasoa kuin aikaisemmin. Laissa määrätyn muutoksen seurauksena monet epämääräiset pienlainayritykset kuolettivat toimintansa ja muut firmat ajautuivat korjaamaan pikalainapykälänsä ja korkonsa. Lakimuunnelman takia niin ikään aikaisemmin monesti kalliisti hinnoitellut pienlainat ovat nykyään aika tavalla kohtuuhintaisempia asiakkaalle. Lain muutoksen kera pikalainojen rahamäärät tulivat kumminkin määrältään suuremmiksi, joten vaikkapa parin sadan euron pikalainaa ei välttämättä monetkaan lainapaikat anna jatkossa.

Pieni laina lainataan monesti siinä tapauksessa, jos rahaa ei ole melkein yhtään, eikä sitä voi hankkia muistakaan paikoista. Laina lisäksi halutaan saada nopeasti omalle tilille. Pikaluottoja hakevat useasti 18-30 vuotiaat ja vähävaraiset henkilöt. Luoton ottaminen edellyttää tietyn iän vähintään, pysyvän oleskelun Suomessa ja kelpoisuuden pikalainaan. Ennen luoton lainaamista on fiksua tehdä varmaksi, että luoton pystyy suorittamaan pois määräajassa, jos tällä tavoin lainanantaja määrää.

Korkeakorkoiset pikavipit ovat saaneet aikaiseksi vippien perustamisesta alkaen raivoisaa keskustelua. Asenne kalliisiin pieniin lainoihin on ollut melkein aina uutisissa miltei pelkästään negatiivinen. Vippien kätevä ja pikainen vippaaminen ovat saaneet aikaan lukuisalle pikavippaajalle vaikeuksia, sillä lainoja ei joskus ole kyetty tilittämään myöhemmin eräpäivään mennessä. Maksamattomista vipeistä on mahdollisesti saattanut tulla pikalainakierre, jossa tapauksessa aikaisempia pikaluottoja hoidetaan luotonantajalle eri pikaluotoilla.

Pikalaina lainataan jos käteistä pitää saada pikaisesti

Pikaluotoille on toisaalta monia ratkaisuja. Niitä ovat esimerkiksi vertaisluotot, jossa tapauksessa luottoa ei anna pankki, vaan internetin kautta kohdattu henkilö.

Luottotuotteita ja erityyppisiä pienlainoja kannattaa tutkia edes kuluiltaan. Ennen pikaluoton hankkimista on fiksua tarkastaa niin ikään luoton ehdot, vaikka pikalaina heti aluksi vaikuttaisi halvalta ja soveliaalta.

Pikalaina on maltillisesti hinnoitettua isompaa lainaa aika lailla hinnakkaampi luottotuote. Jos lainanottaja ei ole varma kykeneekö pikalainan suorittamaan nopeasti luotonantajalle, henkilön on hyvä selvittää onko pikalainayrityksen yleiset ehdot lainan lyhentämisen suhteen asiallisia. Kun lainan maksuaika ylittyy, eikä lainasummaa kykenekään maksamaan pois, luoton korkosumma voi kiivetä isoksi. Silloin vaatimatonkin lainattu summa saattaa lopuksi muodostua kuluiltaan hyvin mittavaksi.

Siitä huolimatta että pikavipit ovatkin yhä jonkin verran haluttuja, selvityksen perusteella vain kaksi % ihmisistä rohkenisi harkita lainaavansa rahan tarpeeseensa avun vipillä. 80% suomalaisista ei hakisi pikalainaa missään tapauksessa.