Vipit ja lainat

Vipit ja lainat: Täältä löydät suosituimmat ja kohtuuhintaiset lainat: Lainat – Lainaraha.org

Vippejä myöntävät nykyisin lukuisat pikavippiyritykset. Lakiuudistuksen myötä vuonna 2013 vippiyhtiöt asetettiin valkomaan pikalainoistaan aika tavalla pienempää korkoprosenttia kuin aiemmin. Lain muutoksen takia jotkin tuntemattomammat pikalainaviritelmät lakkauttivat lainapalvelunsa ja muut lainaajat olivat pakotettuja uudistamaan pienlainaasetuksensa ja korko%:nsa. Lakimuunnelman johdosta vuoksi ennen hyvin usein törkeästi arvotetut pikalainat ovat nykyisin aika lailla kohtuuhintaisempia rahan lainaajalle. Lakiuudistuksen ohella pikavippien lainasummat muodostuivat kuitenkin isommiksi, jolloin muun muassa kahden sadan luottoa ei ehkä kuitenkaan useatkaan pikaluottopalvelut anna jatkossa.

Vippi lainataan useimmiten siinä tapauksessa, kun rahaa ei ole melkein lainkaan, eikä luottoa voi hankkia muista paikoista. Rahat myös vaaditaan ottaa liukkaasti omalle tilille. Pikalainoja lainaavat useasti 20-25 vuotiaat ja köyhät henkilöt. Pienlainan lainaaminen edellyttää tietyn vähimmäisiän, pysyvän elämisen täällä ja kelpoisuuden lainaan. Ennen pikaluoton hakemista olisi aiheellista tutkia, että pikaluoton pystyy suorittamaan lainafirmalle eräpäivään mennessä, jos näin lainanantaja määrää.

Nopeat lainat ovat synnyttäneet lainojen syntymisestä alkaen tulista sanan vaihtoa. Asenne hinnakkaisiin pienlainoihin on ollut hyvin usein medioissa miltei yksinomaan kriittinen. Vippien mutkaton ja pikainen vippaaminen ovat aiheuttaneet lukemattomalle lainan ottajalle hankaluuksia, sillä pikalainoja ei joissain tapauksissa ole pystytty lyhentämään lainanantajalle eräpäivään mennessä. Tuollaisista pikalainoista on saattanut muodostua pikavippikierre, jossa erääntyneitä pikaluottoja tilitetään pois eri pikavipeillä.

Pieni laina vipataan silloin kun mammonaa tarvitaan pian

Pikaluotoille on syntynyt kumminkin paljon eri versioita. Noita ovat muun muassa vertaisrahoitus, jossa pikalainaa ei tarjoa rahoitusfirma, vaan internetin avulla kohdattu kuluttaja.

Pikavippivaihtoehtoja ja kaikenlaisia lainoja on viisasta tutkia kuitenkin kustannuksiltaan. Ennen luoton ottamista on hyvä lueskella myöskin lainaehdot, vaikka pikavippi alun perin näyttäisikin halvalta ja soveltuvalta.

Pikavippi on kohtuullisesti hinnoiteltua isompaa lainaa huomattavasti kalliimpi lainatuote. Jos asiakas ei ole varma kykeneekö pikalainan suorittamaan lyhyessä ajassa luotonantajalle, hänen kannattaa selvittää onko pikavippiyrityksen lainaehdot luoton suorittamisen suhteen asiallisia. Silloin kun lainan maksuaika ylittyy, eikä lainasummaa kykene hoitamaan takaisin, lainan korkosumma voi nousta huomattavaksi. Tällöin vaatimatonkin laina saattaa lopuksi tulla kustannuksiltaan melkoisen huomattavaksi.

Huolimatta siitä, että pienet lainat ovatkin nykyäänkin aika haluttuja, kyselyn mukaisesti ainoastaan pari % kuluttajista saattaisi ajatella lainaavansa rahaongelmiinsa ratkaisun vipillä. Yli 3/4 suomalaisista ei hakisi pikavippiä koskaan.

Silloin kun luottoa tarvitsee, on viisasta hakea sitä ensin pankista josta lainasumman voi ottaa lähes joka tapauksessa kohtuulisemmalla korkotasolla ja lisälainakuluilla kuin muusta paikasta. Siinä tapauksessa kun luottoa ei pankista myönnetä, on järkevää verrata eri lainapalvelujen luottojen korkoja yms ja hakea kuluiltaan sopiva ratkaisu.

Pieniä lainoja tarjoavat nykypäivänä monet pikalainapalvelut. Lain uudistuksen seurauksena kalenterivuonna 2013 pienlainafirmat määrättiin ottamaan lainoistaan aika tavalla vähäisempää korkoprosenttia kuin koskaan. Tämän muutoksen takia lukuisat pienet pienlainayritykset lopettivat lainapalvelunsa ja loput palvelut joutuivat korjaamaan lainaasetuksensa ja korkoprosenttinsa. Lain muutoksen vuoksi myös aikaisemmin monesti kalliisti arvotetut pikavipit ovat tällä hetkellä aika lailla kohtuuhintaisempia ihmisille. Muutoksen ohella lainojen summat kasvoivat kuitenkin isommiksi, ja esim. parin sadan lainarahaa ei aina monetkaan pienlainayritykset myönnä tulevina aikoina.

Pieni laina otetaan useimmiten olosuhteissa, kun fyrkkaa ei ole lähes yhtään, eikä luottoa myönnetä muistakaan lähteistä. Lainattu rahamäärä lisäksi tykätään saatavaksi aivan pian käyttöön. Pikavippejä ottavat aika usein alle kolmekymppiset ja rahattomat henkilöt. Luoton myöntäminen edellyttää riittävän väh. iän, vakituisen oleskelemisen täällä ja muun soveltuvuuden pikalainaan. Ennen pikalainan lainaamista olisi fiksua ottaa selville, että lainan on kykenevä suorittamaan takaisin eräpäivään mennessä, jos näin lainoittaja vaatii.

Pienlainat ovat synnyttäneet vippien syntymisestä alkaen raivoisaa sanan vaihtoa. Asennoituminen korkeaprosenttisiin pikalainoihin on ollut hyvin usein viestimissä likimain vain kriittinen. Pikaluottojen vaivaton ja joutuisa vippaaminen ovat synnyttäneet lukemattomalle lainaajalle pulmia, sillä pikavippejä ei useinkaan ole pystytty suorittamaan lainanantajalle eräpäivään mennessä. Lyhentämättömistä vipeistä on saattanut viritä pikavippikierre, jossa tapauksessa muita rahavelkoja hoidetaan luotonantajalle muilla vipeillä.

Vippi vipataan jos käteistä on pakko saada heti

Pikavipeille on perustettu toki paljon ratkaisuja. Tällaisia ovat esimerkiksi vertaisrahoitus, jolloin lainarahaa ei lainaa rahoitusyritys, vaan internetin avulla löydettävä yksityishenkilö.

Pienlainaratkaisuja ja erilaisia kulutusluottoja on viisasta verrata edes kustannuksiltaan. Ennen pikavipin ottamista kannattaa syynätä samoin lainaehdot, vaikkakin pikaluotto ensi tuntumalta näyttäisikin kohtuuhintaiselta ja sopivalta.

Vippi on maltillisesti hinnoiteltua suurempaa lainaa paljon hinnakkaampi lainatuote. Jos lainanottaja ei ole varma pystyykö pikavipin maksamaan lyhyessä ajassa luotonantajalle, asiakkaan kannattaa tarkistaa onko vippifirman yleiset ehdot pikalainan suorittamisen suhteen reiluja. Jos lainan maksuaika ylittyy, eikä pikavippiä pystykään tilittämään lainafirmalle, luoton korko saattaa nousta huomattavaksi. Siinä tapauksessa pienehkökin laina saattaa lopulta nousta kuluiltaan melkoisen huomattavaksi.

Vaikka vipit ovat tänä päivänä melko yleisiä, selvityksen mukaisesti pelkästään kaksi % suomalaisista voisi ajatella hakevansa rahan tarpeeseensa apua pienlainalla. Yli 3/4 suomalaisista ei lainaisi pikavippiä milloinkaan.

Silloin kun lainaa haluaa ottaa, kannattaa kysyä lainaa ensin omasta pankista josta lainan voi ottaa lähestulkoon joka tapauksessa maltillisemmalla kulutasolla ja lisälainakuluilla kuin muualta. Jos luottoa ei pankista saa, on järkevää verrata eri lainafirmojen luottojen kuluja ja lainata kuluiltaan kohtuuhintainen vaihtoehto.